nieuws

Helly Hansen concentreert Europese distributie in Limburg

Warehousing

Het outdoorkledingbedrijf Helly Hansen heeft afgelopen maandag officieel het nieuwe Europees Distributie Centrum (EDC) in Born geopend. Tijdens de opening werd bekendgemaakt dat het Noorse concern zijn activiteiten in Limburg fors wil uitbreiden.

Helly Hansen concentreert Europese distributie in Limburg
: Helly Hansen’s nieuwe Europees Distributie Centrum (EDC) in Born

Dit betekent ondermeer dat een aantal Europese distributie- en customer service activiteiten vanuit Zweden en Duitsland worden overgeheveld naar Limburg. 

  

De positie van Helly Hansen in Limburg wordt daardoor aanzienlijk versterkt. Het bedrijf koos voor één nieuwe EDC-vestiging op het multimodale distributiepark Sittard-Geleen op bedrijventerrein Holtum Noord in Born. De keuze voor de nieuwe vestiging kwam tot stand na Europees locatieonderzoek.

 

Gunstige ligging

In het afgelopen maandag feestelijk geopende EDC worden de Workwear en Sportswear activiteiten van Helly Hansen samengevoegd. "Dat is noodzakelijk om onze groei in beide segmenten te kunnen faciliteren. We doen hetzelfde ook in andere regio’s, zoals Noord-Amerika en Azie. De gunstige ligging en de ondersteuning van lokale en regionale overheden waren belangrijke redenen om in Europa blijvend voor Limburg te kiezen", verklaart Bart de Rijke, VP Supply Chain voor Helly Hansen.

 

Doorgroeimogelijkheden

Helly Hansen neemt in eerste instantie 14.000 vierkante meter magazijnruimte in een bestaand pand van beheerder vastgoedontwikkelaar DHG in gebruikt met een doorgroeimogelijkheid naar 20.000 vierkante meter. Met de verhuizing van het oude dc in Echt naar het nieuwe onderkomen in Born is met de feestelijke opening van maandag de eerste fase van het project officieel afgerond.

 

Groei werkgelegenheid

In de volgende fase zullen naast de huidige activiteiten in outdoor en sportkleding ook de Europese activiteiten in bedrijfskleding en klantenservice in Born worden ondergebracht. Parallel hieraan zal het aantal arbeidsplaatsen van Helly Hansen in Limburg toenemen van 35 nu tot circa 85 in drie jaar tijd.

 

 

Reageer op dit artikel