nieuws

Geld maken met slimme logistiek

Warehousing

De slimme logistieke tools liggen klaar. Bedrijven kunnen er zo mee aan de slag. Dat zegt Hoogleraar Ton de Kok van TU Eindhoven. Op donderdag 12 januari rekent hij tijdens de Dinalog ontbijtsessie voor hoe er kan worden bespaard in de FMCG-keten. Dit doet hij aan de hand van een aantal praktische cases.

Geld maken met slimme logistiek
Geld maken met slimme logistiek

Het Dinalog 4C4More-project, waar De Kok de kartrekker van is, richt zich op samenwerking in de FMCG-waardeketen. De Kok gaat in op de samenwerking tussen producent en de detailhandel. "Waarom kunnen producten van meerdere leveranciers niet op één locatie in een zogenoemd category dc worden opgeslagen. Uit onderzoek blijkt dat het kan", aldus De Kok.

 

Open houding

De ideeën naar de praktijk brengen is een uitdaging. De Kok hoopt dan ook op een open houding van de logistieke professionals die deelnemen aan de ontbijtsessie. Mensen die het idee van het category dc, maar ook meer verticaal samenwerken door beleveringstijden af te stemmen, zullen adopteren. Maar De Kok is ook nadrukkelijk op zoek naar kritische kanttekeningen op basis waarvan verder onderzoek vorm kan krijgen.

 

Misvatting

Volgens De Kok is het een misvatting dat modellen alleen gebruikt kunnen worden om de huidige situatie te optimaliseren. "Modellen stellen je juist in staat om verder kijken. Met recent ontwikkelde kwantitatieve modellen kunnen de ketens, of beter gezegd de netwerken, van morgen worden uitgerekend. Dat zou bedrijven toch zeker moeten aanspreken." Aan de hand van een case illustreert De Kok waar het in een bedrijf mis kan gaan als de drive naar voorraadverlaging te groot wordt. Ook legt hij uit hoe het wel moet.

 

Meer informatie en aanmelden via de agenda.

Reageer op dit artikel