nieuws

Ergonomische platformtrap met elektrisch hefplateau

Warehousing

Stockmaster Europe komt met een nieuwe Lift-Truk mobiele platformtrap die voorzien is van een elektrisch hefplateau. Volgens Stockmaster is deze trap een veilige, gebruiksvriendelijke en productieve orderpicker die inzetbaar is in alle soorten magazijnen, winkelketens en cash & carry groothandels.

Ergonomische platformtrap met elektrisch hefplateau
De nieuwe Stockmaster Lift-Truk mobiele platformtrap met elektrisch hefplateau

Met de Lift-Truk kan één persoon voorwerpen tot 60 kilogram picken, heffen, dalen en transporteren in plaats van dat er twee personen naar boven en naar beneden om door te geven. Heffen en dalen kan daarnaast elektrisch óf handmatig.

 

Besparing bedrijfskosten

De platformtrap levert volgens de producent een besparing op in de bedrijfskosten door kortere handelingstijden, minder personeelsbehoefte, minder hulpmiddelen, minder productieverlies door stilstand en het terugdringen van het  risico op claims bij arbeidsongevallen.

 

Stabiel

Het systeem is voorzien van het zogeheten Stockmaster rij-onderstel. Door bediening van de stuurhendel komt de platformtrap circa drie centimeter omhoog en kan vervolgens precies gestuurd worden. Door de hendel los te laten valt Lift-Truk vanzelf terug op zijn vier poten en staat deze automatisch stabiel en vast.

 

Verschillende varianten

Lift-Truk  verbetert de ergonomie bij het orderpicken doordat de veiligheidsleuning rondom het platform in verschillende varianten kan worden gemonteerd. De optionele Auto-Safe Gate voorkomt dat de gebruiker per ongeluk aan de trapzijde omlaag valt. Stockmaster Europe heeft de Lift-Truk ontwikkeld samen met Pronomic, een Zweedse fabrikant van elektrische heftrollies en vacuüm hefsystemen.

Stockmaster Lift-Truk is beschikbaar tot platformhoogtes van vier meter en is uit voorraad leverbaar vanaf eind deze maand.

Reageer op dit artikel