nieuws

BT Optio range haakt in op E-commerce

Warehousing

Toyota Material Handling haakt met de introductie van de BT Optio L-serie laagniveau orderverzameltrucks vooral in op E-Commerce. Deze comfortabele trucks zijn volgens de importeur vooral geschikt voor het langdurig orderverzamelen in deze branche.

BT Optio range haakt in op E-commerce
BT Optio OSE120

De nieuwe Optio L-serie bestaat uit acht verschillende modellen die afzonderlijk configureerbaar zijn. De trucks maken allemaal gebruik van het ‘Smooth Operator’ concept. De essentie daarvan is nieuwe bedieningstechniek ten behoeve van ergonomie, veiligheid  en een hogere productiviteit. Dat wordt onder andere bereikt met een lage instaphoogte en een FAS-systeem (Frequency Adapted Suspension) dat platformtrillingen actief dempt. Helaas is dit geen standaardvoorziening, maar een optie.

 

Meelopen 

Het al eerder geintroduceerde E-man stuursysteem valt ook onder het ‘Smooth Operator’ concept en betreft een voorziening waarmee de stuurbediening tijdelijk zowel naar links, als rechts van de truck is te verplaatsen om de trucks meelopend te bedienen. Voor rijdend werken, stapt de bestuurder weer op het platform en klapt het stuur gewoon weer naar binnen. Tenslotte is er ook een E-bar leverbaar waarop een terminal, of monitor kan worden bevestigd. De nieuwe Optio L serie is vanaf februari 2012 leverbaar via Toyota Material Handling Nederland.

Reageer op dit artikel