nieuws

Automatisch truckbeladingsysteem in recordtijd opgeleverd

Warehousing

Ancra Systems, bouwer van systemen voor het automatisch laden en lossen van vrachtauto’s, heeft volgens eigen zeggen in recordtijd in de nieuwe fabriek van SAS Automotive uit Gent (B) een automatisch vrachtautobelading systeem geïnstalleerd. De turn key installatie van dit systeem is uitgevoerd in samen-werking met CSi industries.

Automatisch truckbeladingsysteem in recordtijd opgeleverd
Ancra Systems, bouwer van systemen voor het automatisch laden en lossen van vrachtauto’s, heeft volgens eigen zeggen in recordtijd in de nieuwe fabriek van SAS Automotive uit Gent (B) een automatisch

SAS is producent van complete geassembleerde auto dashboards en levert deze vanuit een nieuwe vestiging in Gent aan de nabijgelegen Volvo fabriek. De vestiging wordt gerealiseerd om aan de gevraagde capaciteitsverhoging van de Zweedse autoproducent te kunnen voldoen. Het bedrijf uit Gent zocht een turn key leverancier die op korte termijn in staat was het volledig geautomatiseerde systeem te ontwerpen en te leveren.

 

Automatisch proces

Het systeem dat in december is opgeleverd ontlaadt automatisch lege skids van Volvo (2,2 meter breed) op twee niveaus. Vervolgens worden die aangeboden aan de assemblage lijn. Volle skids worden dan, in exact de juiste volgorde, in het systeem opgenomen, om ook op twee niveaus volautomatisch in de vrachtwagens te worden geladen.

 

Besparing arbeidskosten

Om aan de functionele eisen te voldoen zijn naast meerdere kettingbaan conveyors ook een traversewagen en twee liften onderdeel van het totaal ontwerp. Door deze automatisering bespaart de klant, zo stellen CSi en Ancra, op arbeidskosten en krijgt hij meer zekerheid met betrekking tot de volgorde van geladen productie. Ook zijn minder vrachtauto’s nodig, door de sterk gereduceerde ‘truck turn around time’ aan het dok.

 

Gezamenlijk project

Vanwege de korte doorlooptijd van dit project is Ancra een nauwe samenwerking aangegaan met CSi. Door het optuigen van een gezamenlijk projectteam zijn beide Brabantse bedrijven erin geslaagd om binnen vier maanden het omvangrijke systeem te leveren. Conform planning is het gehele systeem volgens beide bedrijven in december opgeleverd.

Reageer op dit artikel