nieuws

Artikelen controleren met Order Verifier

Warehousing

Magazijninrichter en –automatiseerder SSI Schäfer heeft met de Order Verifier een volautomatisch controlesysteem voor individuele artikelen in huis. Het systeem controleert tevens het vastleggen van goederenzendingen.

Artikelen controleren met Order Verifier
Order Verifier

De Order Verifier van SSI Schäfer is een oplossing waarbij artikelen automatisch worden geïdentificeerd, geteld en gedocumenteerd. De volautomatische controle gebeurt bij een maximale snelheid van 6.000 artikelen per uur. Het systeem wordt als stand-alone station in de goederenstroom geïntegreerd of kan na het orderverzamelen rechtstreeks worden opgenomen in het orderverzamelproces binnen de transportbaantechniek. Het apparaat kan worden aangepast aan de nieuwe barcodevarianten in 1D of 2D en aan RFID-technologieën.

 

Werking

De werking is vrij eenvoudig. In het teststation worden de orderbakken met artikelen geleegd waarna een transportband de artikelen automatisch selecteert. Vervolgens registreert het systeem de barcodesignaturen van de afzonderlijke delen. Producten zonder barcode-aanduiding worden op basis van fotoregistratie gedocumenteerd. Door middel van de toegepaste industriële beeldverwerking kunnen alle artikelen daarbij worden gecontroleerd op hoeveelheid, type, minimum houdbaarheidsdatum en aanwijzingen van vervalsing. Op basis van de informatietechnologie worden de geregistreerde gegevens in overeenstemming gebracht met de in de orderinformatie vermelde gewenste hoeveelheid. Tenslotte worden de artikelgegevens en foto’s voor documentatiedoeleinden opgeslagen in het IT-systeem.

Reageer op dit artikel