nieuws

Vos neemt dc-uitbreiding in Goch feestelijk in gebruik

Warehousing

Logistiek dienstverlener Vos Logistics heeft gisteren samen met klant Akzo Nobel officieel de nieuwe magazijnuitbreiding geopend in het Duitse Goch. Aan het bestaande distributiecentrum is 5.500 vierkante meter magazijnruimte toegevoegd. Ook was er nieuws tijdens het Nederlands-Duitse feestje. Vos maakte bekend dat het in 2012 een nieuw dc opent in Roosendaal.

Vos neemt dc-uitbreiding in Goch feestelijk in gebruik
Met het doorknippen van een lint door Joep Mooren (links) en Frank Verhoeven werd gisteren de nieuwe magazijn uitbreiding van Vos Logistics in Goch officieel in gebruik genomen.

Na de grote overname van concurrent ICI in 2008 heeft coatingproducent Akzo Nobel een flinke groeispurt gemaakt. Joep Mooren (foto links), logistiek directeur EMEA van de Akzo Nobel-divisie Decorative Coatings, gaf gisteren, kort voordat hij de opening verrichte met Vos CEO-Frank Verhoeven (foto rechts), aan dat deze overname tot gevolg had dat er een compleet nieuwe organisatie van de grond moest worden getiteld.

"Bij dit soort operaties heb je als concern de broodnodige flexibiliteit nodig waarbij outsourcen een geschikt middel is om dat te bereiken. Met Vos Logistics hebben we een logistiek dienstverlener die flexibel is en die past bij onze mentaliteit."

Meer dynamiek 

Het streven van Vos om meerdere klanten te herbergen in het dc in Goch vormt voor Mooren dan ook geen enkel probleem. "Ik heb veel meer met een shared warehouse dan met een dedicated. In een multi client warehouse zit veel meer dynamiek in je logistieke operatie en je personeel is veel flexibeler inzetbaar."

 

Belevering bouwmarkten

De relatie tussen Vos Logistics en Akzo Nobel dateert van 2004 toen het distributiecentrum voor Akzo Nobel in Goch niet ver van Nijmegen voor de divisie Decorative Coatings (decoratie verf, red.) in gebruik werd genomen voor de belevering van de Duitse markt en dan met name erkende bouwmarkten als OBI en Hornbach en gespecialiseerde verfshops.

 

VAL-activiteiten 

Daarnaast verricht Vos ook in het dc in Goch voor Akzo Nobel diverse VAL-activiteiten waaronder het opbouwen en inrichten kartonnen displays met verfblikken voor de diverse bouwmarkten. Volgend jaar neemt Vos ook de mix activiteiten van verf op zich in het dc in Goch.

 

36.000 palletplaatsen

Met de laatste magazijnuitbreiding van bijna 5.500 vierkante meter, die in nog geen half jaar tijd is gebouwd, beschikt Vos nu in Goch over een distributiecentrum van in totaal 20.500 vierkante meter met 36.000 palletplaatsen, geschikt voor de opslag van verfproducten met speciale compartimenten voor gevaarlijke (ADR)-goederen.

 

Groeiambitie 

Het gisteren geopende nieuwe magazijngedeelte beschikt over in totaal 11.000 palletplaatsen. "Met dit dit dc hebben we de ambitie om verder te groeien naar een shared user facility. Dus naast Akzo Nobel willen we hier meer nieuwe klanten gaan huisvesten", aldus Toine van Gils, Director Contract Logistics bij Vos Logistics.  

Ook is er zo stelde Van Gils nog volop ruimte in Goch voor verdere uitbreiding. "Achter het distributiecentrum hebben we de beschikking over 22.000 vierkante meter grond en aan de overkant ligt ook nog een kavel van 27.000 vierkante meter waar we in de toekomst kunnen uitbreiden."

 

Dc Roosendaal

Daarnaast wist Van Gils gisteren te melden dat Vos Logistics in Nederland volgend jaar nieuwe vestigingen gaat openen. "In Roosendaal starten we een nieuw distributiecentrum en we openen ook twee hubs in respectievelijk Zwolle en Uithoorn. Ook merken we verder dat met name de bedrijvigheid in onze vestiging in Oss beginnen toe te nemen." Het distributiecentrum in Roosendaal wordt gehuurd op een locatie op bedrijventerrein Majoppeveld. Van Gils wilde nog niet prijsgeven voor welke klant(en) Vos dit dc volgend jaar in gebruik gaat nemen.

 

Lees ook het decembernummer van Logistiek Magazine met daarin een uitgebreide reportage over het distributiecentrum van Vos Logistics in Goch.

Reageer op dit artikel