nieuws

Vanderlande neemt Duitse system-integrator over

Warehousing

Vanderlande neemt Duitse system-integrator over
Jan Hulsmann

Vanderlande Industries neemt de Duitse system-integrator Beewen uit Siegen over. Beide partijen hadden al een jarenlang samenwerkingsverband. In de nieuwe samenstelling vormt Beewen het AS/RS-competentiecentrum binnen Vanderlande. De afkorting AS/RS staat voor Automated Storage ande Retrieval Systems.

"Deze overname is van groot strategisch belang voor Vanderlande Industries", verklaart Jan Hulsmann (foto), de COO en Managing Director Distribution en Parcel & Postal bij Vanderlande Industries. "Het stelt ons in staat om de ontwikkeling en introductie van belangrijke producten en oplossingen te versnellen door de kennis en ervaring van Beewen te combineren met die van onze eigen experts." "Met deze overname is de continuïteit van Beewen na mijn pensionering gegarandeerd", aldus Udo Beewen, Managing Director van Beewen.

 

Automatische opslagsystemen

Beewen GmbH & Co. KG is gevestigd in het Duitse Siegen en ontwerpt, implementeert en onderhoudt automatische opslagsystemen (AS/RS), miniload-kranen, shuttles en lastopnamemiddelen, inclusief de benodigde software. De onderneming is actief op de markten voor magazijnautomatisering en bagageafhandeling voor luchthavens. Beewen heeft een omzet van 24 miljoen euro en telt 100 medewerkers. Het assortiment omvat miniloads, shuttles en lastopnamemiddelen, die geïmplementeerd worden in honderden systemen overal ter wereld, variërend van storage-driven miniload-systemen met een lage doorvoercapaciteit tot shuttlesystemen met een hoge doorvoersnelheid voor ‘goods-to-man’ gebaseerde orderverzameling en –consolidatie. De dienstenportefeuille varieert van preventief en corrigerend onderhoud en levering van reserveonderdelen tot telefonische ondersteuning, training en diensten op locatie.

Reageer op dit artikel