nieuws

Systabo-directeur wil meer ‘BREEAM-dc’s’ bouwen

Warehousing

Gary Lawrence, de onlangs aangetreden directeur van Systabo Turn Key Bouw, wil dat zijn bedrijf in 2014 de omzet heeft verdubbeld. In dat streven zet Lawrence vooral in op het bouwen van distributiecentra en bedrijfsgebouwen met BREEAM-certificering. Ook wil het Enschedese bouwbedrijf zich gaan toeleggen op het revitaliseren van verouderde bedrijventerreinen.

Systabo-directeur wil meer ‘BREEAM-dc’s’ bouwen
Systabo-directeur Gary Lawrence wil inzetten op meer BREEAM-dc's

Lawrence hoopt volgend jaar zo’n 25 miljoen euro omzet te draaien, waar de magazijnbouwer het afgelopen jaar nog uitkwam op een omzet van 11 miljoen. Het uiteindelijke streven is een doorgroei naar een omzet van rond de vijftig miljoen euro in 2014. Daarbij zal de werkgelegenheid binnen Systabo Turn-Key Bouw naar verwachting elk jaar met zo’n tien procent moeten stijgen.

 

Distributiecentrum Timberland

Om de groeiverwachting mogelijk te maken heeft het bedrijf inmiddels volgens eigen zeggen een aantal grote – meest duurzame – projecten in de wacht gesleept. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de bouw van het nieuwe distributiecentrum van outdoorspecialist Timberland in Almelo. Het dc wordt 35.000 vierkante meter groot en gaat voor het BREEAM-certificaat ‘Good’.

 

Turn-key methode

Daarnaast wordt het project gerealiseerd volgens de turn key-methode wat inhoudt dat Systabo de volledige verantwoordelijkheid draagt voor planning, vergunningen, bouw en het duurzame eindresultaat, inclusief financieringsoplossing. Dit project wordt volgend voorjaar opgeleverd.

 

Grote overspanningen

Daarnaast is het Enschedese bouwbedrijf onder andere bezig met de bouw van twee distributiecentra op Schiphol en een aantal sorteercentra voor PostNL. Ook bij deze centra speelt duurzaamheid een voorname rol.

Het project op logistiek bedrijvenpark Fokker Logistics Park bij Schiphol voor de Amerikaanse logistiek vastgoedontwikkelaar-combinatie AMB/Prologis is grootschalig met een totale oppervlakte van 75.000 vierkante meter. Daarbij wordt een bouwsysteem met grote overspanningen toegepast, waarvan Systabo de enige dealer in Nederland is.

 

Oude nest

Gary Lawrence is overigens geen onbekende voor Systabo Na een opleiding Bouwkundig Ontwerpen in Enschede begon hij zijn carrière als ontwerper bij het bouwbedrijf. Via allerlei functies in het bouwwezen, waaronder die van commercieel directeur bij Xella, kwam onlang weer terug op het oude nest in Enschede.

Reageer op dit artikel