nieuws

Space Solutions hergebruikt eigen tussenvloer

Warehousing

Fabrikant van entresol- en tussenvloeren Space Solutions uit het Noord-Hollandse Avenhorn heeft onlangs de complete tussenvloer van outdoorspecialist FjällRäven in Almere gedemonteerd. Hiermee is magazijnruimte vrijgemaakt voor een ander logistiek concept met palletstellingen.

Space Solutions hergebruikt eigen tussenvloer
FjallRaven tussenvloer

Space Solutions plaatste een aantal jaren geleden de eerste tussenvloer met stalen kolommen en koudgewalste liggers bij outdoorspecialist FjällRäven in Almere. Naderhand werd boven die verdiepingsvloer een tweede tussenvloer (entresol of mezzanine) aangebracht volgens het concept van geboute stalen kolommen en stalen liggers. En nu moest alles er weer uit. Vanwege een andere logistieke aanpak worden alle kleine picklokaties op de tussenvloer afgeschaft en worden palletstellingen in het magazijn geplaatst met onderin de nieuwe picklokaties. Het management van FjällRäven verwacht hiermee de doorlooptijden in het pickproces te versnellen.

 

Recyclen

Space Solutions heeft de ‘eigen’ tussenvloer volledig afgebroken en teruggenomen voor hergebruik. De totale vloeroppervlakte heeft met de afmetingen van 6.500 m2 de omvang van een voetbalveld, met 18 trappen en een dubbele liftinstallatie. De gedemonteerde tussenvloer wordt opnieuw in delen opgebouwd bij andere gebruikers. De tussenvloer-constructie is uiteindelijk in twee weken gedemon-teerd en met 13 vrachtwagens afgevoerd, zonder veel verstoring van het operationele logistieke proces.

Reageer op dit artikel