nieuws

Sidem neemt nieuw dc en WMS in gebruik

Warehousing

Sidem, de Belgische producent en distributeur van stuur- en ophangingscomponenten voor de automotive vervangingsmarkt, heeft het Objective WMS van De Clercq Solutions in gebruik genomen in haar nieuwe wereldwijde distributiecentrum in Gullegem bij Kortrijk.

Sidem neemt nieuw dc en WMS in gebruik
Sidem dc

De bouw van het nieuwe dc begon in juni 2010. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.000 m2 en is uitgerust met een geavanceerde automatiserings- en magazijninfrastructuur. Deze omvat o.a. een Automatic Storage & Retrieval (ASR) systeem met 24.000 bin-locaties, automatische conveyor-systemen en diverse verpakkingsstations. Daarnaast bestaat het distributiecentrum uit een palletmagazijn met 8.000 palletplaatsen dat, indien nodig, met 8.000 extra plaatsen kan uitgebreid worden.

 

WMS

Het Objective WMS van De Clercq Solutions coordineert het complexe logistieke proces, zowel inkomend als uitgaand. Dat laatste omvat goods-to-man picking vanuit het ASR, specifieke labeling en verpakking per klant (VAL), detail- en pallet-picking in het magazijn, kitting en tenslotte repacking en verzending. Zo slaagt Sidem erin meer dan 10.000 productreferenties (SKU’s) just-in-time te leveren aan ruim 500 klanten in 90 landen wereldwijd.

 

 

Reageer op dit artikel