nieuws

Partner Logistics automatiseert haar Franse diepvries dc

Warehousing

Het nieuwe diepvriesmagazijn van het Nederlandse Partner Logistics in Argentan (Normandië) verzorgt de Franse discounters met consumptie ijs. De Duitse magazijninrichter Klug GmbH leverde voor het diepvriesmagazijn een systeemoplossing voor de automatische pallet opslag.

Partner Logistics automatiseert haar Franse diepvries dc
Partner Logistics SBA

De stelling bedienings apparaten (SBA), transporttechniek en besturing zijn door Klug optimaal op elkaar afgestemd. Dit leidde tot hogere prestaties in de opslag die nu een 16 procent hogere mechanische capaciteit heeft dan normaal. Verder werd een interface richting de het eigen warehouse control systeem (WCS) van PL gerealiseerd. Klug heeft bovendien de communicatie tussen de besturingen, en het vanuit de klant aanwezige WCS, klantspecifiek aangepast. Het WCS kan zodoende via de 750 aanwezige meldpunten het systeem optimaal besturen, monitoren en controleren.

 

Flexibele opslag

Het magazijn met ruimte voor ca. 40.000 pallets -Euro-,Industrie- en CHEP-Pallets- is 35 meter hoog, biedt een oppervlakte van 6.000 m² en kenmerkt zich door verdere besturings-en materialflow technische opmerkelijkheden. De drie SBA’s  zijn elk met een dubbel lastopname systeem uitgerust. Zij transporteren twee pallets tegelijkertijd en vullen en legen de opslagkanalen. Deze zijn meervoudig diep, afhankelijk van pallettype tot 10 opslaglocaties. Het door de TÜV goedgekeurde concept voor ‘flexibele opslag’ maakt het mogelijk bij uitval van een SBA, dat de kraan van het aangrenzende SBA toegang heeft tot de opslag locaties van de uitgevallen magazijnkraan. Hiermee is een continue beschikbaarheid van de voorraad verzekerd. Op de 27 voorbereidingskanalen worden door twee op een rail rijdende traversenwagens de pallets voor transport klaargezet. Door toepassing van zuurstofreductie (17 % ) en geïntegreerde sluisdeuren in de hoogbouw, is geen additionele brandpreventie meer noodzakelijk.

 

VAL

Partner Logistics (PL) bezit en exploiteert als logistiek dienstverlener meerdere automatische magazijnen in Nederland, België, Groot Brittannië, Frankrijk en Rusland. Het nieuwe diepvrieshoogbouw magazijn in het Normandische Argentan (Frankrijk) verzorgt de Franse discounters met ijs. De productiefaciliteit van de huidige klant is ongeveer een kilometer verwijderd van de nieuwe hoogbouw. De pallets worden bij levering automatisch vanuit de vrachtwagen ontladen, gecontroleerd en opgeslagen zonder handmatige tussenkomst.  Als aanvulling op de huidige klant zoekt PL nog additionele klanten om het magazijn, waar tevens value added logistics activiteiten (VAL)plaatsvinden, optimaal te kunnen benutten.

 

Reageer op dit artikel