nieuws

Egemin levert automatisch magazijn aan Rossmann

Warehousing

Egemin Automation leverde onlangs een nieuw automatisch magazijn op bij Rossmann Polen. De installatie werd geïntegreerd in Rossmanns distributiecentrum in Lödz, waar de handling van allerlei drogisterij-artikelen op pallets plaatsvindt.

Egemin levert automatisch magazijn aan Rossmann
Egemin-Rossmann

De magazijninstallatie bestaat uit een hoogbouwmagazijn met een indrukwekkende hoogte van maar liefst 34 meter en een liftinstallatie voor het transport van lege en volle rolcontainers tussen de benedenverdieping en de drie hogere niveaus. De liftinstallatie verzorgt de buffering van lege rolcontainers en staat in voor het transport van de containers van de benedenverdieping naar de drie hogere niveaus. Aan de andere kant van de lift worden volle rolcontainers en pallets getransporteerd naar het voedingsmagazijn op het tweede niveau. De overdracht door Egemin Automation gebeurde ruim binnen de planning, twee weken voor de geplande opleveringsdatum.

 

Palletmagazijn

Het palletmagazijn fungeert als buffermagazijn voor inkomende goederen in het distributiecentrum. Het beschikt over volgende uitrusting:

  • In- en uitvoerrollenbanen bij goederenontvangst, inclusief profiel-, pallet- en gewichtscontrole;
  • In- en uitvoerrollenbanen in de voorzone van het magazijn;
  • 3 palletkranen met dubbel lastopnamemiddel voor enkeldiepe opslag;
  • Elektrohangbaan bestaande uit 10 shuttles over een totale lengte van 140 meter. De elektrohangbaan verbindt het bestaande hoogbouwmagazijn en het nieuwe magazijn;
  • Transportsysteem voor de automatische transfer van pallets tussen het Egemin transportsysteem en het bestaande transportsysteem .

 

Health & Beauty

Rossmann is de derde grootste health en beauty retail keten in Duitsland, met een groepsomzet van 4,63 miljard EUR in 2010. Rossmann beheert 2.390 health- en beautywinkels in zes Europese landen met ca. 30.000 medewerkers. 1.580 winkels bevinden zich in Duitsland, 790 in Oost-Europa (Polen, Tsjechië, Hongarije, Albanië en Turkije). Rossmann heeft distributiecentra in Duitsland (hoofdzetel in Burgwedel, Landsberg, Leverküsen, Keulen-Niehl en Kiel) en Polen (Lödz en Grudziadz).

Reageer op dit artikel