nieuws

Egemin integreert TGW-shuttles

Warehousing

Egemin Automation integreert het nieuwe Stingray-shuttlesysteem van TGW in haar aanbod. Egemin is de exclusieve partner voor TGW-installaties en introduceert hiermee de Stingray in de Benelux. Het shuttlesysteem wordt ook aangeboden als totaaloplossing voor magazijnen in Europa.

Egemin integreert TGW-shuttles
Egemin-TGW Stingray

Stingray-shuttlesystemen zijn efficiente opslagsystemen voor bakken, dozen en trays. Het systeem is modulair opgebouwd uit meerdere horizontaal bewegende, autonome shuttles en één of twee verticale liftsystemen in de voorzone die de goederen naar het vereiste niveau brengen. Meerdere shuttles kunnen in dezelfde magazijngang werken. Dit maakt van de Stingray van TGW volgens Egemin Automation een hoogefficient systeem voor het herbevoorraden van orderverzamelstations, sorteersystemen en buffers.

 

Lastopname 

De Stingray is zowel voor enkel- als dubbeldiepe opslag van ladingen beschikbaar. De ‘Twister’ en ‘Spectra’ lastopnamemiddelen kunnen worden gebruikt om de bakken en dozen in en uit de stellingen te halen. Egemin integreert TGW-producten voor automatische opslag zoals miniloadkranen, shuttlesystemen en commissionners, transport- en sorteerinstallaties, orderverzamelstations, enz.

 

Schaalbaar

Het belangrijkste voordeel van de Stingray is dat de shuttles snel op een ander niveau inzetbaar zijn via de shuttlelift achteraan in elke gang. Dit maakt Stingray schaalbaar voor een groot aantal  applicaties en capaciteiten. Gebruikers kunnen starten met enkele shuttles die meerdere niveaus bedienen. Extra shuttles kunnen worden ingezet wanneer een grotere capaciteit noodzakelijk is.

 

Liften

Om de dozen en bakken naar de shuttles te brengen, zijn verschillende opties voor het verticale liftsysteem beschikbaar. De standaardoplossing bestaat uit één dubbele lift, desgewenst zijn ook twee aparte liften mogelijk. Daarnaast garandeert het systeem volledige redundantie dankzij het gebruik van meerdere shuttles in dezelfde gang. Wanneer een shuttle buiten gebruik is, hoeft niet langer de volledige gang uit dienst worden genomen. Alleen het niveau waar de defecte shuttle actief was, wordt buiten werking gezet. Dankzij het gebruik van een shuttlelift is het zelfs mogelijk alle shuttles in de gang over alle niveaus te verdelen.

 

Energiezuinig

De compacte Stingray shuttle- en liftsystemen vereisen relatief weinig magazijnruimte. De systemen zijn opgebouwd uit lichtgewicht componenten, wat de transportlast vermindert en een laag energieverbruik oplevert. De aansturing van de shuttles en liften voorziet ook in energieteruglevering (regeneratie) aan het elektriciteitsnet.

Reageer op dit artikel