nieuws

BMWT optimaliseert magazijn met twee samenwerkende webtools

Warehousing

Naast de logistieke Re-engineeringtool LoRet heeft de BMWT nu ook een andere webtool gelanceerd. Deze tool die voorheen bekend stond als ‘veiligheidstool’, gaat vanaf heden door het leven als LoRIEt. Dit staat voor Logistieke Risico Inventarisatie & Evaluatie Tool.

BMWT optimaliseert magazijn met twee samenwerkende webtools
BMWT LoRet

LoRIEt is een veiligheidstool die aansluit op de wettelijke RI&E-verplichtingen. Het is een nuttig hulpmiddel voor het opstellen van een RI&E. Dit online programma is geen extra belasting, maar komt in de plaats van bestaande RI&E-activiteiten. In de toekomst zal er een direct verbinding komen tussen LoRIEt en LoReT.

 

Benchmark

Na het aanmaken van een bedrijfsprofiel, moet eerst aangegeven worden welke onderwerpen van toepassing zijn op het bedrijf. Hiermee wordt voorkomen dat er vragen beantwoord moeten worden die niet van toepassing zijn. Tijdens het aan- of uitzetten van de onderwerpen ziet u direct hoeveel vragen er beantwoord moeten worden. Als het invullen van de vragenlijst is afgerond, wordt de veiligheidscore per deelgebied direct zichtbaar, alsmede een benchmark van vergelijkbare bedrijven. Vanuit de deelscores kunt u tevens zien welke vragen van invloed zijn geweest op de deelscore, zodat de score optimaal geanalyseerd kan worden. In LoReT kan vervolgens worden gezocht naar oplossingen voor punten waar u minder op heeft gescoord.

 

LoRet

De andere webtool LoRet van de BMWT is bedoeld als hulpmiddel voor het optimaliseren van logistieke processen en situaties.  In LoReT treft u een virtueel magazijn aan waarbij gemakkelijk via 17 hoofditems kan worden geselecteerd op het gewenste aandachtsgebied, bijvoorbeeld ‘goederenontvangst’. Bij muisklik licht die specifieke zone in het LoReT-magazijn op en verschijnt er een nieuw venster met 7 deelaandachtsgebieden variërend van lossen goederen, lossen langgoed, automatische laad- en lossystemen tot gasmeting van containers.

 

Voorbeeld

Elk van de ruim 400 magazijnonderwerpen in LoRet bevat een schat aan informatie. Een voorbeeld is de toepassing en de mogelijkheden van systemen om langgoed te lossen. De webtool geeft hierover een investeringsindicatie, een overzicht van leveranciers, een lijstje met voor- en nadelen en verhelderende foto’s die de inzet verduidelijken. LoReT is inmiddels geheel met informatie gevuld en beschikbaar voor direct gebruik. Helaas is nog niet voor elke applicatie passend beeld gevonden. Mocht u hierover beschikken en dit willen delen met iedereen die LoRet bezoekt, stuur dan de illustratie aan m.meijer@bmwt.nl

 

 

Reageer op dit artikel