nieuws

Black & Decker centraliseert met EDC in Tessenderlo

Warehousing

Het Europese distributiecentrum (EDC) van Black & Decker, ’s werelds grootste producent van elektrisch doe-het-zelfmateriaal, wordt gebouwd in Tessenderlo in België. Op deze locatie worden alle logistieke activiteiten, die nu nog verspreid plaatsvinden over drie vestigingen in Aarschot, Mechelen en Tongeren, gecentraliseerd. De bouw van het EDC is in handen van Goodman.

Black & Decker centraliseert met EDC in Tessenderlo
Goodman bouwt het nieuwe EDC van Black & Decker in het Belgische Tessenderlo.

De bouw van het nieuwe EDC, met een magazijnvloer van bijna 64.500 vierkante meter, bedraagt meer dan veertig miljoen euro, meldt een woordvoerder van Stanley Black & Decker Europa.

 

Eerste oplevering

De bouw in Tessenderlo, gelegen in Belgisch Limburg, is deze maand gestart. Het eerste deel van het magazijn en de kantoorruimte wordt april volgend jaar opgeleverd. In de toekomst kan er nog 15.000 vierkante meter magazijnruimte bijgebouwd worden, meldt de website van de Belgische krant De Standaard.

 

CEVA

In totaal werken er dit moment 240 mensen verdeeld over de drie sites. In Mechelen en Aarschot gaat het om respectievelijk zestig en veertig interne medewerkers. In Tongeren wordt de dienstverlening momenteel uitbesteed aan CEVA Logistics, die 160 mensen daar aan het werk heeft.

 

Extra werkgelegenheid 

"Het is de bedoeling alle logistieke activiteiten te centraliseren en te insourcen. We hopen iedereen te kunnen meenemen, ook de mensen van CEVA in Tongeren. In augustus hebben we er de verhuis aangekondigd en alle medewerkers een contract aangeboden. In de toekomst kan er nog extra werkgelegenheid bijkomen", aldus de woordvoerder van Black & Decker.

 

Europese distributie

Het nieuwe centrale Europese distributiecentrum verzorgt straks de logistiek en distributie van bouw- en doe-het-zelfmateriaal aan klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië.

Reageer op dit artikel