nieuws

BCTN schaft empty container handlers aan

Warehousing

BCTN schaft empty container handlers aan
BCTN

Binnenlandse Container Terminals Nederland (BCTN) heeft voor de vestigingen in Nijmegen en Den Bosch twee nieuwe Hyster empty container handlers via Barloworld Intern Transport aangeschaft.

Beide machines beschikken over de ‘Tyre Saver Axle’ die ervoor zorgt dat de bandenslijtage tot een minimum wordt beperkt wat de operationele kosten ten goede komt. Daarnaast zijn deze ‘empties’ uitgerust met de nieuwste Tier 4 motoren die minder brandstof verbruiken en ook minder CO2 uitstoot en geluid veroorzaken. Volgens operationeel directeur Busser van BCTN heeft de goede servicegraad van Barloworld Intern Transport ook meegewogen in het gehele investeringstraject. BCTN is actief in het intermodaal vervoer met terminalhubs in de belangrijkste economische centra van Gelderland, Brabant, Noord-Limburg, Overijssel en het aangrenzende Duits gebied.

 

Unieke spreader

Naast de reguliere 20 foot en 40 foot containers worden er ook veel 45 foot containers op- en overgeslagen op de Binnenlandse Container Terminals. Een nieuw type spreader van Hyster zorgt ervoor dat al deze typen containers gehandeld kunnen worden. Het speciale aan deze nieuwe spreader is dat 45 foot containers, in tegenstelling tot bij alle andere spreaders in de markt, wel ‘gelocked’ kunnen worden. Dit gebeurt door middel van een zogenaamde ‘shooting pin‘. Het voordeel hiervan is dat de containers goed bevestigd zitten, waardoor de rijsnelheid niet aan een maximum onderhevig is. De containers kunnen hierdoor veilig en snel verplaatst worden.

Reageer op dit artikel