nieuws

Zalando bouwt logistiek centrum met 46 laadperrons

Warehousing

In opdracht van e-commercebedrijf Zalando bouwt Goodman bouwt bij de vrachtterminal van het vliegveld in het Duitse Erfurt een logistiek centrum van 78.000 vierkante meter. De webwinkelgigant, die ook in Nederland veel bekendheid geniet, huurt het pand voor zestien jaar.

Zalando bouwt logistiek centrum met 46 laadperrons
Artist impression van het nieuwe distributiecentrum van Zalando in Erfurt

Deze maand wordt met de bouw gestart en de oplevering van het dc is gepland voor augustus 2012. 

  

Het distributiecentrum heeft een magazijnoppervlak van 71.000 vierkante meter, met daarnaast nog eens zevenduizend vierkante meter aan kantoorruimte en verblijfsruimten voor het personeel. De nieuwe faciliteit krijgt in eerste instantie 46 laadperrons in een later stadium kan, indien nodig, dit aantal nog uitgebreid worden. De bouw van dit distributiecentrum moet tegemoet komen aan de aanzienlijk groei die Zalando doormaakt in Duitsland en de rest van Europa.

 

Sinds de oprichting in 2008 is deze webwinkel, die ook in Nederland imiddels flink aan de weg timmert, fors gegroeid. Het jonge bedrijf verkocht aanvankelijk alleen schoenen via het internet, maar sinds kort worden ook online kleding en accessoires voor jong en oud, sportkleding en -toestellen en schoonheidsproducten aangeboden. Zalando verkoopt volgens eigen zeggen momenteel meer dan duizend bekende merken en collecties van modehuizen.

 

Greg Goodman, CEO van Goodman Group, zegt over dit laatste nieuwbouwproject van de logistiek vastgoedontwikkelaar: "Dit project past in het rijtje van nog drie soortgelijke projecten die we in de afgelopen maanden hebben binnengehaald in Duitsland en Frankrijk, in totaal goed voor meer dan 238.000 vierkante meter nieuwe ruimte voor e-commercegigant Amazon. Deze deals illustreren enerzijds de grote onderliggende vraag naar meer e-commerce in Europa en anderzijds onze kennis op het gebied van opslagruimte en logistieke oplossingen in deze snel groeiende sector."

Reageer op dit artikel