nieuws

Vilo Pleintje valt in het niet bij grote TIV-beurs

Warehousing

VILO Plein Venray was drie dagen lang het trefpunt waar ondernemers en relaties op het gebied van verpakkingsindustrie, intern transport, logistiek en opslag branche elkaar konden ontmoeten. Het VILO Plein Venray werd tegelijkertijd met TIV Venray georganiseerd. TIV is de afkorting voor Technische Industriële Vakbeurs.

Vilo Pleintje valt in het niet bij grote TIV-beurs
Vilo Plein

Helaas voldeed het Vilo Plein niet geheel aan de verwachtingen van een deel van  de standhouders. "Het Vilo plein is namelijk geen duidelijk afgebakend deel van de dominante TIV-beurs", verklaren Jules de Jong van Crown en Joop Pisa van Esra onafhankelijk van elkaar. "Daarom vallen we niet echt op in het geheel van de TIV-beurs". Het plein omvat een bescheiden ‘boter, kaas en eieren vierkant’, doorsneden door een viertal korte gangpaden waar de nieuwe doelgroep op een kluitje aan de zijkant van de beurshal is geconcentreerd. De enige vorm van herkenning betreft de Vilo plein aanduiding die hoog aan het plafond hangt.

 

Afgelasting

Het afgelasten van de Bedrijf  & Logistiek beurs in Eindhoven en de locatie als logistieke hotspot vormden de aanleiding voor veel exposanten om dit jaar deel te nemen aan de TIV. De beursorganisatie ‘Evenementenhal Venray’ had daarvoor op verzoek een klein deel van de beurshal gereserveerd voor de nieuwe doelgroep. Deze bestond uit pakweg 15 exposanten, die in sommige gevallen ook nog een stand met elkaar deelden. Vergeleken met de Vilo in Hardenberg is dat een magere bezetting.

 

 

 

Bezoekerskwaliteit

Positieve geluiden waren er ook. Er waren verdeeld over de drie dagen doorlopend veel bezoekers van de beurs. waarvan een deel ook het Vilo Plein bezocht. Vergeleken met de afgelopen Vilo in Hardenberg was de kwaliteit van de bezoekers gemiddeld hoger, mede omdat de beursorganisatie bij de ingang strenger controleerde op het gangbare uitnodigingsbeleid. ‘Bezoekers hebben in principe alleen toegang op persoonlijke uitnodiging van een van de exposanten’.

 

Beursnoviteiten

Veel nieuws werd er niet getoond op het Vilo Plein. Deze beurs is ook meer een tentoonstelling van het bestaande productassortiment en een netwerkbeurs. Dat was ook wel te verwachten, omdat de echte noviteiten doorgaans voor grote beurzen zoals Logimat en Cemat zijn gereserveerd. Esra verraste echter nog wel met een nieuwe rolcontainer die volledig van kunststof is gemaakt (foto rechts). Een dag voor aanvang van de beurs arriveerde dit demomodel vanuit Italie en veel concrete informatie daarover was volgens Joop Pisa van Esra nog niet beschikbaar. "Deze rolcontainer is vergeleken met een conventioneel exemplaar met ijzeren hekken in ieder geval veel lichter en stiller, maar net zo stevig".

 

Logitrade deelde een combinatiestand met Ravas (foto links). Recent is de PalletCube van Logitrade. Deze  is ontworpen voor het meten van palletvolumes en is een logische doorontwikkeling van de CartonCube en ExpressCube. Ravas produceert en distribueert al jaren mobiele weegsystemen geïntegreerd in handpalletwagens, magazijntrucks en vorkheftrucks. Met de combinatie van beide systemen worden het gegenereerde gewicht en volume plus mogelijke laadmeter via W-Lan weergave in de eigen software van de klant direct zichtbaar gemaakt.

Reageer op dit artikel