nieuws

V&D verandert ‘transportfunctie’ DC Aduard

Warehousing

Volgend jaar stopt V&D met het bevoorraden van warenhuisfilialen vanuit het bestaande distributiecentrum in Aduard (nabij Groningen). Het huidige distributiecentrum wordt omgebouwd tot een soort magazijnruimte. Rond de 125 mensen blijven hier werkzaam, meldt Nieuwsblad van het Noorden.

V&D verandert ‘transportfunctie’ DC Aduard
Door bouw van een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein dreigt het bestaande dc in Aduard bij Groningen overbodig te worden.

De reorganisatie vloeit voort uit een recent besluit van de warenhuisketen om in Nieuwegein een nieuw distributiecentrum te bouwen dat een functie krijgt voor het hele land. Een woordvoerster zegt in het Nieuwsblad van het Noorden dat op termijn de bestaande distributiecentra in Amsterdam en Utrecht sluiten. De mensen die hier werken, worden overgeplaatst naar Nieuwegein

 

Magazijnfunctie 

Het huidige distributiecentrum in Aduard houdt een soort magazijnfunctie, waar plaats is voor 125 personeelsleden. Nu heeft V&D nog vijftien chauffeurs in dienst in Aduard die dagelijks betrokken zijn bij het bevoorraden van filialen door het hele land. Deze transportactiviteiten naar de winkels worden beëindigd.

 

Aanvoer dagproducten 

Volgens de woordvoerster worden ook in de toekomstige situatie nog wel dagproducten aangevoerd in Aduard die hier gedeeltelijk ook worden verwerkt. Theo Heemskerk, directeur Supply Chain & Operations V&D, zegt in een korte reactie: "Aduard blijft gewoon open en er wordt in geïnvesteerd. Alleen zullen we de transportfunctie veranderen."

Reageer op dit artikel