nieuws

Nieuwbouw dc Hitachi Data Systems kost 30 miljoen euro

Warehousing

Voor de nieuwbouw van het EMEA-distributiecentrum van Hitachi Data Systems in Zaltbommel wordt een bedrag uitgetrokken van 30 miljoen euro. Het nieuwbouwproject bestaat uit de bouw van een dc, assemblageruimte en kantoorruimte van in totaal ruim 30.000 vierkante meter op een kavel van 45.000 vierkante meter.

Nieuwbouw dc Hitachi Data Systems kost 30 miljoen euro
In het huidige distributiecentrum in Waardenburg heeft Hitachi Data Systems geen ruimte voor verdere groei.

Hitachi Data Systems had enige tijd geleden al aangekondigd dat het vanuit de huidige standplaats Waardenburg wilde verhuizen naar het naburige Zaltbommel. Afgelopen maandag ging de kogel definitief door de kerk met de ondertekening van een overeenkomst met Kadans, een ontwikkelaar en belegger in bedrijfsmatig vastgoed. Hitachi huurt het pand voor de komende vijftien jaar van de vastgoed ontwikkelaar.

 

Parkeerdak

Het nieuwe distributiecentrum is bedoeld voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Het bedrijf wil om verder te groeien verhuizen naar bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel. Naast de bouw van een distributiecentrum, assemblageruimte en kantoorruimte wordt er op het dak van het gebouw een parkeerplaats aangelegd voor tweehonderd auto’s.

Hitachi Data Systems is een dochtermaatschappij van de Japanse multinational Hitachi en maakt zware data-opslagsystemen voor grote computers. Banken, ziekenhuizen en bedrijven die veel data moeten opslaan zijn klanten van Hitachi. Vanuit Waardenburg bedient Hitachi Data Systems (nu nog) klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

BREEAM-certificering

Het nieuwe gebouw dat in Zaltbommel verrijst is ontworpen om het duurzame BREEAM Very Good certificaat te behalen. Kadans Hercuton uit Nieuwkuijk ontwikkelt het project.

 

Extra werkgelegenheid

Frans van Rijn, vice-president van Hitachi Data Systems en wereldwijd verantwoordelijk voor de logistiek, zegt in het Brabants Dagblad dat hij verwacht dat op termijn de werkgelegenheid in Zaltbommel zal verdrievoudigen van de huidige honderd tot uiteindelijk driehonderd mensen.

Reageer op dit artikel