nieuws

Magazijn veiliger maken op z’n Amerikaans

Warehousing

Om de veiligheid binnen het magazijn te vergroten, levert Jeka diverse belijningsproducten, om looppaden en kruisende verkeersstromen optimaal te reguleren. Nieuw zijn de vloermarkeringen die zijn gebaseerd op de Amerikaanse OHSAS-variant van de Nederlandse Arbo-wetgeving.

Magazijn veiliger maken op z’n Amerikaans
Jeka OHSAS

OSHA staat voor ‘Occupational  Safety and Health Administration. De OHSAS 18001 normering hanteert een handleiding voor de toepassing van kleuren:

  • Zwart/geel staat voor waarschuwing
  • Zwart-wit markeert grenslijnen
  • Rood-wit attendeert op brandgevaar
  • Groen-wit staat voor veiligheid.

 

Bedrijfsscan

Om ongelukken te voorkomen, worden medewerkers door de vloermarkeringen op gevaarlijke zaken gewezen. Door middel van de gekleurde vloermarkeringen worden voertuigen en personen zo veel mogelijk van elkaar gescheiden. Tijdens de vakbeurs ICT&Logistiek 2011 kunnen beursbezoekers zich opgeven voor een bedrijfs-veiligheidsscan tegen reductieprijs. Jeka is te vinden op stand 03 C112 in het AIM-collectief.

Reageer op dit artikel