nieuws

DPD Duitsland bestelt drie sorters bij Vanderlande

Warehousing

Express- en pakketvervoerder DPD vergroot zijn Duitse netwerk met twee nieuwe sorteerdepots. De sorteersystemen voor de nieuwe depots worden door Vanderlande Industries ontworpen en geïnstalleerd.

DPD Duitsland bestelt drie sorters bij Vanderlande
Crossorter 1500

De nieuwe depots, die in Erftstadt en Föhren worden gevestigd, worden in hoge mate geautomatiseerd zodat een grote verscheidenheid aan zendingen snel en betrouwbaar gelost, verwerkt en gesorteerd kan worden.  In beide nieuwe depots vindt de aanvoer van pakketten naar het systeem plaats met behulp van telescopische transportbanden die over een automatische weegschaal, scanner en volumemeter beschikken. In Föhren zal het nieuwe sorteersysteem in december 2011 worden opgestart; het systeem in Erftstadt volgt in de zomer van 2012. De nieuwe depots zullen de huidige locaties in Frechen en Sehlem vervangen.

 

Crossorters

 Het hart van het systeem in Erftstadt zal bestaan uit twee energiezuinige Crossorter 1500 loop sorters van Vanderlande Industries, elk met een lengte van meer dan 400 meter. Deze Crossorters zijn ontworpen om zendingen met een maximale afmeting van 1.500 mm x 800 mm en een snelheid van 2,5 meter per seconde te kunnen verwerken. De sorteercapaciteit in Erfstadt ligt op circa 11.000 pakketten per uur per sorter. In dit depot worden naast de gebruikelijke pakketzendingen ook  losse als stapels autobanden getransporteerd en gesorteerd. Deze bandenverzending is uniek ten opzichte van de 75 bestaande depots van DPD.

 

Posisorter

Het depot in Föhren zal met behulp van een 80 meter lange Posisorter ongeveer 8.000 artikelen per uur verwerken. Na het lossen wordt de stroom pakketten via een voorsorteerunit naar twee transportbandniveaus geleid. De pakketten worden in diverse bestelbusjes en vrachtwagens geladen. Om die reden verschillen de uitgaande transportbanden in opstelling en ontwerp.

Reageer op dit artikel