nieuws

Vleesdistributeur automatiseert magazijn met Savoye

Warehousing

Savoye, fabrikant & integrator van logistieke- en IT systemen, gaat een Picking Tray System (PTS) orderverzamelsysteem leveren aan het dc van Kermené – de Franse vleesleverancier van de E. Leclerc retailketen – met een output capaciteit van 5.000 dozen per uur.

Vleesdistributeur automatiseert magazijn met Savoye
Savoye PTS

Als in de komende 3 tot 5 jaar de capaciteit verhoogd wordt met de toevoeging van nieuwe stellingrijen, kan de capaciteit oplopen tot 10.000 dozen per uur. Kermené is de grootste leverancier van vleesproducten voor de E. Leclerc retailketen.

     

De 9.000 m2 grote distributievestiging in Saint-Onen-La-Chapelle, vlakbij de slachtlocatie in Saint-Jacut-du-Mené, functioneert geheel onder klimaatbeheersing en wordt momenteel uitgebreid met 6.000 m2. Het nieuwe gedeelte zal worden uitgerust met het PTS Picking Tray System van Savoye (foto), voorzien van 6 stockage gangen met liften, shuttles en conveyor technologie. Kermené heeft tevens een aantal software oplossingen bij Savoye afgenomen, zoals een WCS (Warehouse Control System) voor het aansturen van machines en apparatuur en een gedeelte van het WMS (Warehouse Management System).

 

Shuttles

Het gaat om een orderverzamelsysteem, dat compact van bouw is en later eenvoudig uit te breiden is. Daarnaast kent het systeem een hoog prestatieniveau. Vijftig autonome shuttles zullen op tien niveaus werkzaam zijn in stellinggangen met viervoudig diep opgeslagen producten. Het systeem ordent het picken op basis van dooskenmerken (zoals gewicht en afmetingen. Verder zal het systeem qua output aansluiten op vijf geautomatiseerde palletiseerlijnen met omsnoeractiviteiten. De bouw van de installatie zal naar verwachting in de zomer van 2012 volledig operationeel zijn.

Reageer op dit artikel