nieuws

Verbeterde steekwagen heeft 4 wielen

Warehousing

Het Australisch bedrijf, Rotacaster Wheel Limited, heeft het basisconcept van de steekwagen verbeterd met de ontwikkeling van een steekwagen met vier wielen die niet alleen zelf de volledige lading ondersteunt, maar ook de benodigde krachtsinspanning verminderd.

Verbeterde steekwagen heeft 4 wielen
Rotacaster

In een recent vergelijkend ergonomisch onderzoek, van de zes meest voorkomende handelingen in het dagelijks gebruik van de steekwagen, werd de Rotatruck met vier multidirectionele wielen vergeleken met een standaard steekwagen met twee wielen. Het resultaat was een daling van de inspanning van 59%, een daling van 32 tot 78% van het aantal buigingen van het lichaam en een tijdsbesparing van 21 tot 43%. (Een volledige kopie van het verslag is beschikbaar op de website van Rotacaster). De steekwagen wordt bij ons vermarkt door C&H Maastricht.

Reageer op dit artikel