nieuws

Vastgoedontwikkelaar Goodman ziet winst fors stijgen

Warehousing

De Goodman Group, een ontwikkelaar van logistiek en zakelijk vastgoed, heeft het afgelopen boekjaar een operationele jaarwinst behaald van 279 miljoen euro. Dat is een stijging van 24 procent ten opzichte van 2010. Het bedrijf boekte in 2011 op alle fronten positieve resultaten.

Vastgoedontwikkelaar Goodman ziet winst fors stijgen
Goodman Group

 

De goede cijfers van Goodman zijn vooral het gevolg van de groei in de ontwikkelings- en beheersactiviteiten, die voor 36 procent hebben bijgedragen aan de operationele EBIT, de winst voor rente en belasting. De verwachting is dat deze activiteiten hier op korte termijn een bijdrage aan zullen gaan leveren van 40 tot 50 procent.

 

Aanzienlijke vraag

Projectontwikkeling droeg het afgelopen jaar 24 procent bij aan de operationele EBIT van de Groep (88,4 miljoen euro). Goodman noteerde daarnaast voor ruim 1 miljard euro aan nieuwe ontwikkelingsactiviteiten verspreid over 42 projecten. Voor nieuwe projecten werd een algehele voorverhuurovereenkomst van 82 procent behaald met een gemiddelde verhuurtermijn van meer dan 10 jaar. Dat weerspiegelt de aanzienlijke vraag in de markt.

 

Specialistische aanbieder

Danny Peeters, CEO bij Goodman voor Continentaal Europa, vindt dat de Groep goed gepositioneerd is in de huidige marktomgeving als specialistische aanbieder van eersteklas logistieke en zakelijke ruimte: "We hebben een totale hoeveelheid activa onder beheer van 13,3 miljard euro waarvan 2,1 miljard euro in Continentaal Europa . Momenteel zijn er projecten in aanbouw in België, Frankrijk, Duitsland, Polen en Nederland met een totaaloppervlak van 506.280 vierkante meter."

 

Sterke positie

Voor 2012 verwacht Goodman een operationele winst na belasting van 334 miljoen euro te realiseren. Die cijfers baseert de organisatie op de het groeiende aandeel van de ontwikkelings- en beheeractiviteiten van het concern in combinatie met de sterke positie van de Europese en Aziatische tak.

 

Reageer op dit artikel