nieuws

Studieboekencentrale investeert in zomerpiek

Warehousing

De Studieboekencentrale heeft nog voor aanvang van het piekseizoen flink geïnvesteerd in de logistiek. Met extra batchpickkarren en opdrachtenhorloges is de orderpickcapaciteit flink uitgebreid. Met het logistieke dashboard kan de boekendistributeur bovendien de prestaties van de orderpickers volgen. Dankzij deze oplossingen zijn de studieboeken ook deze zomer weer op tijd uitgeleverd.

Studieboekencentrale investeert in zomerpiek
ScanWatch

De applicatiesoftware LogiMore is met enkele modules uitgebreid. Dit systeem is nu ook voorzien van LogiMonitor, een logistiek dashboard waarmee het management de voortgang van de bedrijfsprocessen op de voet kan volgen. Het dashboard bied inzage in de status en de prestaties van de orderpick-karren. "Op orderregelniveau kunnen we hierdoor nauwkeurige managementrapportages maken t.b.v. productieplanning en personeelsplanning", verklaart directeur Jagt van Studieboekencentrale (SBC).

 

KPI 

"Daarnaast kunnen we in het dashboard ook alle Scango-Carts en ScanWatches beheren. Denk daarbij aan gebruikersinstellingen per unit, configuratie firmware, netwerkconfiguratie en looproutes in het magazijn". Bovendien kan de Studieboekencentrale met LogiMonitor alle key performance indicators (KPI’s) in de gaten houden, zoals de productiviteit van de orderpickers op de magazijnvloer. "Mede dankzij de LogiMonitor heeft SBC de afgelopen zomerpiek in goede banen kunnen leiden".

 

Piekperiode

In de drie zomermaanden wordt 95 procent van het totale aantal studieboeken uitgeleverd. Omdat daarvoor een groot aantal tijdelijke krachten worden ingezet, heeft het bedrijf in 2010 aan Logitrade gevraagd om een praktisch en voor iedereen te begrijpen en te hanteren orderpicksysteem te installeren. Het leerboekenbedrijf uit Emmen zag het aantal orders in de afgelopen jaren verveelvoudigen. Mede daarom heeft de Studieboekencentrale – na de verhuizing naar een nieuw distributiecentrum in 2010 – opnieuw moeten investeren in de logistiek. Aan Logitrade, dat verantwoordelijk is voor het logistieke concept in het nieuwe distributiecentrum, is door directeur Albert Jagt gevraagd om een groot aantal extra hulpmiddelen te leveren. SBC levert studieboeken en educatieve diensten aan studenten en onderwijsinstellingen in het MBO/HBO/WO, studieverenigingen, bedrijven en overheidsinstanties.

Reageer op dit artikel