nieuws

Hasbro kiest voor Zetes datacollectiesysteem

Warehousing

Hasbro Ireland, de Europese fabrikant van bekende spelletjes als Monopoly, Vier op een rij en Dr. Bibber, heeft een draadloos datacollectiesysteem van Zetes geïmplementeerd om de magazijnprocessen te optimaliseren. De investering staat voor een bedrag met zes cijfers.

Hasbro kiest voor Zetes datacollectiesysteem
Hasbro warehouse

Zetes Ireland heeft de implementatie verzorgd. Dankzij het nieuwe systeem is de operationele efficiëntie in de expeditiezone van het magazijn direct verbeterd. Hasbro Ireland, dat jaarlijks zo’n tien miljoen nieuwe bordspelen produceert, heeft twintig Zetes IND 2475 ingebouwde voertuigterminals met aanraakscherm en MC9090’s van Motorola gekocht om de productiviteit van de magazijntransacties te verbeteren. De producten die gemaakt worden in de fabriek van Hasbro in Waterford, worden vanuit één magazijn naar tal van locaties in Europa verstuurd.

 

TotalCare

Behalve de draadloze datacollectietoestellen levert Zetes de TotalCare-beheerdienst voor mobiele toestellen aan Hasbro. Daardoor kan het bedrijf vertrouwen op volledige beschikbaarheid van de mobiele infrastructuur. Met TotalCare kan Hasbro remote actuele locatiegegevens van toestellen identificeren, gewaarschuwd worden als er problemen zijn met de veiligheid of de levensduur van de batterijen en de status opvragen van elk toestel in de beheercyclus. Verder is de dienst te gebruiken om op afstand toepassingen of besturingssystemen te updaten voor alle geïnstalleerde systemen en een duidelijk overzicht te krijgen van de afloopdata van contracten.

 

Voordelen

Door datacollectietoestellen te implementeren en die met het SAP-magazijnsysteem van Hasbro te integreren, zijn zowel de kosten te drukken als de productiviteit te verhogen. De medewerkers kunnen nu aanzienlijk efficiënter werken. Het nieuwe systeem heeft al direct twee grote voordelen opgeleverd in de expeditiezone. Pallets met producten kunnen sneller van de productielijnen naar de containers worden verplaatst voor verzending, terwijl chauffeurs van de expeditie meer verzendingen kunnen verwerken. De Zetes IND-terminals (foto rechts) zijn zowel makkelijker aanpasbaar aan verschillende werkomgevingen, wanneer er bijvoorbeeld weinig licht is. Montage in een heftruck is uiteraard ook mogelijk.

 

 

Relatiedag

Zetes Nederland organiseerde een relatiedag in het Apeldoornse Apenheul. Circa 250 gasten werden onderhouden met lezingen van deze Auto-ID-specialist over Tracking en Tracing en Labeling. Externe gastspreker en consultant Jeroen van den Berg onderhield zijn gehoor over Highly Competitive Warehouse Management. Uit zijn vergelijking tussen het sorteren van sokken in de huishouding en orderverzamelen in een warehouse blijkt dat het anders inrichten van processen al veel prestatievoordelen biedt.  Om zijn verhaal nog relevanter te maken, was de gasten vooraf gevraagd de Warehouse Maturity Scan in te vullen. Deze scan is ontwikkeld in samenwerking met logistiek.nl. Daaruit bleek dat velen van de aanwezigen hun logistiek redelijk in orde hadden, maar toch nog wel een verbeterslag konden maken op het gebied van warehouseautomatisering.

 

 

Reageer op dit artikel