nieuws

Dachser breidt uit in Zevenaar

Warehousing

Logistiek Dienstverlener Dachser en de gemeente Zevenaar hebben afgelopen woensdag de koopovereenkomst getekend voor een kavel op logistiek bedrijvenpark 7Poort in Zevenaar Oost. Hier verrijst een nieuw logistiek centrum van Dachser. De bouw vindt plaat op een kavel van ruim 8 hectare. De nieuwbouw vindt gefaseerd plaats, de eerste fase omvat 4,2 hectare.

Dachser breidt uit in Zevenaar
Aat van der Meer (foto rechts) en burgemeester Jan de Ruiter zetten hun handtekening onder de overeenkomst die voor Dachser een belangrijke uitbreiding betekent van de bestaande opslagcapaciteit.

Het afgelopen jaar steeg de omzet van de Duitse logistiek dienstverlener in Nederland aanzienlijk. Op de oude locatie, eveneens in Zevenaar, zit Dachser tegen de capaciteitsgrens aan en er moest gezocht worden naar meer ruimte.

 

Gunstige ligging

Burgemeester De Ruiter benadrukte afgelopen woensdag dat het bedrijf al jaren een belangrijke positie in Zevenaar inneemt. Op de nieuwe vestigingslocatie van Dachser, 7Poort, is nog ruimte beschikbaar voor andere (logistieke) bedrijven die een grote kavel nodig hebben. Het nieuwe logistieke bedrijvenpark ligt gunstig door onder andere de toekomstige doortrekking van de A15 en de nieuwe aansluiting op de A12. Hierdoor is de bereikbaarheid van het bedrijventerrein gewaarborgd.

 

Gefaseerde bouw

Nu de benodigde handtekeningen gezet zijn, zullen de partijen zo snel mogelijk met de bouw beginnen. De grond is bouwrijp. Het is de bedoeling dat de bouw dit najaar start. Dachser wil in de zomer van 2012 de eerste fase van het pand in gebruik nemen.

In die eerste fase wordt er een crossdock centrum van 8.000 vierkante meter gebouwd en een kantoor van zo’n 2.000 vierkante meter. Binnen twee à drie jaar wordt het pand met 2.000 vierkante meter nog keer uitgebreid. De derde fase omvat de bouw van een distributiecentrum van meer dan 15.000 vierkante meter bedoeld voor warehousing- en contractlogistiek-activiteiten.

 

Reageer op dit artikel