nieuws

Abbott opent duurzaam distributiecentrum in Heerlen

Warehousing

Het Amerikaanse bedrijf Abbott opent morgen officieel een, volgens eigen zeggen, duurzaam distributiecentrum in Heerlen voor de internationale distributie van vasculaire producten. Het gaat hierbij om stents en andere producten voor de behandeling van vaataandoeningen. Deze producten worden vanuit dit dc geleverd aan ziekenhuizen in Europa, Afrika, Midden-Oosten en Azië.

Abbott opent duurzaam distributiecentrum in Heerlen
Het nieuwe duurzame distributiecentrum van abbott in heerlen

Het distributiecentrum van Abott Vascular was tot voor kort gevestigd in Ulestraten (bij Maastricht). Deze vestiging is nu verhuisd naar businesspark Trilandis bij Heerlen, waar meerdere medische technologie en life sciences bedrijven hun logistieke operaties hebben gevestigd. Deze vestiging van het Amerikaanse bedrijf biedt werk aan rond de 110 werknemers.

 

Duurzaam gebouwd 

Bij de bouw van het distributiecentrum in Heerlen is rekening gehouden met het milieu; er zijn drievoudig geïsoleerde ramen, vloerverwarming, een energiebesparend ventilatiesysteem aangebracht en de verlichting in kantoren en magazijn bestaat uitsluitend uit LED lampen.

 

Beschermen milieu

Om de impact van verpakkingsmaterialen en transport zo veel mogelijk te beperken wil Abott met name de eigen logistieke processen verbeteren. Deze initiatieven passen in de wereldwijde betrokkenheid die het bedrijf zegt te hebben bij het beschermen van het milieu.

 

Medische voeding

Naast het nieuwe distributiecentrum in Heerlen is het wereldwijde planningscentrum van Abbott gevestigd in Zwolle. Op deze locatie vindt de administratie, planning, inkoop, import en export plaats van het Amerikaanse bedrijf. In Breda staat een opslag- en distributiecentrum voor medische voeding en medicijnen.

 

Logistieke hart

Samen met de dc-vestiging in Heerlen houden circa vijfhonderd werknemers zich in Nederland bezig met de opslag en distributie van Abbott’s medische producten naar 175 landen. Nederland is hiermee, zo stelt het Amerikaanse bedrijf, het Europese logistieke hart van Abbott.

 

Reactie Verhagen

Ook minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is gevraagd om een reactie te geven op het gegeven, dat Abott Nederland heeft gekozen als internationale logistieke hart. "Het laat zien dat gericht investeren in de topsectoren van onze economie, waartoe een bedrijf als Abbott behoort, succes heeft. Dat levert niet alleen inkomsten en banen op, maar ook nieuwe producten en diensten." 

 

Strategische ligging

Volgens Norbert Keller, general manager van Abbott Vascular in Heerlen, is de keuze voor Nederland vooral ingegeven vanwege de strategische ligging in de buurt van internationale havens en vliegvelden en het stabiele politieke en financiële klimaat. "In Heerlen zitten we dicht bij de transporteurs. Dat betekent dat we snel orders kunnen leveren aan onze klanten", aldus Keller.

 

Reageer op dit artikel