nieuws

Vacuümtechniek heft alle lasten

Warehousing

Bij de Unigripper wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerde vacuümtechniek, die automatisch de aanwezigheid, aard en het oppervlak van de producten vaststelt en daarop direct de nodige hefkracht afstemt.

Vacuümtechniek heft alle lasten
Unigripper

Het universele systeem is in combinatie met alle gangbare handlingapparatuur en industriële robots toe te passen. Het is niet alleen geschikt voor heffen en transporteren van pallets, dozen en kratten, maar ook voor het hanteren van allerlei zware bouwproducten, zoals deuren en ramen. Voorts kan worden gedacht aan de handling van al dan niet geperforeerd plaatmateriaal (in metaal, hout of kunststof), golfkarton, keramiek, stenen, lege of gevulde glazen potten en containers als metalen blikken en kunststof vaten. Zelfs zware producten als rollen metaal, kunststof of papier en olievaten leveren geen problemen op.

 

Testfaciliteiten

De  fabrikant benadrukt dat het geen standaardprogramma betreft; stuk voor stuk zijn het bijzondere maatoplossingen, waarvan de afmetingen, vorm en capaciteit perfect aan de betreffende opdracht beantwoorden. In veel gevallen valt echter –  zonder omstellen – met één systeem te volstaan om snel, veilig en voorzichtig een heel scala aan voorwerpen op te tillen en te verplaatsen. Om het Unigripper vacuümgrijpersysteem in de praktijk te beproeven, heeft leverancier Pneu/tec in Hoofddorp uitgebreide testfaciliteiten voor de eigen producten beschikbaar.

Reageer op dit artikel