nieuws

Remrol remt pallet af in doorrolstelling

Warehousing

Logitrade brengt in de Benelux een nieuwe palletremrol op de markt die kleiner is dan ooit tevoren. Daarmee is het mogelijk geworden om de remrol volledig te integreren in een rollenrail van een doorrolstelling.

Remrol remt pallet af in doorrolstelling
Groovy palletremrol (Small)

Tot nu toe had de kleinste palletremrol een diameter van 89 millimeter en een breedte van 131 millimeter: te groot om te kunnen inpassen in een rollenrail. Het gevolg was dat de remrol onder de rollenrail moest worden gehangen. Dat is een kwetsbare plek die ook nog eens ten koste van de hoogte gaat. Euroroll is er in geslaagd de minimale afmetingen van de palletremrol terug te brengen tot een diameter van 80 millimeter en een breedte van 124 millimeter. Dat betekent dat de remrol nu wel volledig kan worden geïntegreerd in rollenrails, zoals de rollenrails uit de Groovy-serie van Euroroll. Deze Duitse fabrikant wordt in de Benelux door Logitrade vertegenwoordigd.

 

Toepassing

Remrollen worden gebruikt in doorrolstellingen. Ze dienen te voorkomen dat de goederen op de doorrolstellingen met een te grote snelheid naar voren rollen. In geval van pallets zijn er twee varianten van doorrolstellingen: een variant met rollen over de volle breedte van de pallet en een variant met twee of drie smalle rollenrails die precies onder de klossen van een pallet passen. Deze laatste variant maakt het mogelijk om pallets met heftrucks uit een doorrolstelling te pakken, ook als die pallets met de brede kant naar voren staan.

 

Werking

De werking van de remrol is gebaseerd op een tandwielconstructie in de kern. Afhankelijk van het aantal omwentelingen zorgen die tandwielen ervoor dat de remschijven in de kern met meer of minder kracht tegen de stalen mantel van de rol worden geduwd. Met de remrol is het mogelijk om de snelheid van pallets tot 1.300 kg te reduceren tot 10 of 20 centimeter per seconde.

Reageer op dit artikel