nieuws

Londense relschoppers verwoesten distributiecentrum Sony

Warehousing

Een distributiecentrum van Sony in Londen is vanochtend in vlammen opgegaan. Relschoppers, die al dagen huishouden in de Britse hoofdstad, plunderden het dc en staken het pand vervolgens in brand. Naast Sony werd het dc, met een omvang van twintigduizend vierkante meter, ook gebruikt door door PIAS, de grootste distributeur van onafhankelijke muzieklabels in Groot-Brittanië.

Londense relschoppers verwoesten distributiecentrum Sony
Een distributiecentrum van Sony in Noord-Londen ging in vlammen op nadat relschoppers er huis hadden gehouden

Door de verwoesting van het Sony-distributiecentrum bij Enfield in Noord-Londen lopen de leveringen van onder meer cd’s en dvd’s in het Verenigd Koninkrijk averij op, meldt Sony tegenover persbureau Reuters.

 

Schade onbekend 

Volgens een woordvoerder van het Japanse bedrijf is er ‘impact op leveringen’, maar is de exacte schade nog niet bekend. Het lijkt er op dat het pand van twintigduizend vierkante meter vrijwel geheel is afgebrand. Er vielen geen gewonden. De schade als gevolg van de brand wordt geschat op 25 miljoen euro.

 

Plunderingen

Tegen de BBC vertelde een medewerker van een nabijgelegen hotel dat hij zag hoe groepen jongeren er vandoor gingen met allerlei apparatuur. Een van de relschoppers zou hem hebben geslagen. Het distributiecentrum staat in een Londense wijk waar het al nachten lang onrustig is.

Reageer op dit artikel