nieuws

Hilton Meats optimaliseert met volledig geautomatiseerd magazijn

Warehousing

Hilton Meats, producent van voorverpakt vlees uit Zaandam, heeft een volledig geautomatiseerd magazijn in gebruik genomen. Het orderverzamelsysteem voor 200.000 kratten werd gebouwd door Vanderlande Industries.

Hilton Meats optimaliseert met volledig geautomatiseerd magazijn
HiltonKL

Hilton Meats verwerkt en verpakt vlees voor onder andere Albert Heijn. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, wilde het bedrijf de opslagcapaciteit in het magazijn vergroten en tegelijkertijd de efficiëntie van het orderverzamelproces verbeteren. Hilton Meats koos voor een orderverzamelsysteen van Vanderlande Industries vanwege de zeer compacte oplossing met hoge opslagdichtheid.

 

Orderinformatie

In het nieuwe magazijn van zes gangen met een opslagcapaciteit voor 200.000 kratten worden stapels kratten afkomstig van de productieafdeling opgeslagen. Orderinformatie op kratniveau van ERP-systeem SAP van Hilton Meats wordt overgebracht naar het Vision-WMS van Vanderlande. Vervolgens worden kratten uit het miniloadmagazijn gehaald en via twee stapelaars naar een dolly-laadgebied getransporteerd. Daar worden de kratten met een capaciteit van 300 per uur automatisch in de juiste volgorde op dollies geladen. Het systeem beschikt ook over een business process intelligence module die inzicht geeft in alle magazijnprocessen en die het mogelijk maakt het logistieke proces te optimaliseren.

 

Hoge opslagdichtheid

Het volledig automatische proces is inmiddels enige tijd operationeel. De efficiency van het orderverzamelproces bij Hilton is aanzienlijk verbeterd. Tegelijkertijd wordt er dankzij de hoge opslagdichtheid veel beter gebruik gemaakt van het beschikbare vloeroppervlak. Bovendien leidt het nieuwe systeem tot lagere operationele kosten en een verbetering van het voorraadbeheer. Bijkomend pluspunt is dat de oplossing schaalbaar is en de toekomstige groei van het bedrijf kan opvangen.

Reageer op dit artikel