nieuws

Fiege neemt farmamagazijn Wyeth over

Warehousing

In het Duitse Münster heeft Fiege het Megacenter van Wyeth-Pharma met 15.000 vierkante meter magazijn- en logistiekoppervlakte aangekocht. Van daar uit verzorgt de logistiek dienstverlener de contractlogistiek voor Sanotact en de geneesmiddelenproducent Kettenbach.

Fiege neemt farmamagazijn Wyeth over
Fiege Wyeth dc

Fiege wil met dit mega dc de logistieke activiteiten voor de healthcare sector en voor het healthcare netwerk verder uitbouwen. Voor Fiege is dit complex geen onbekende omdat Fiege Engineering het complex destijds ontworpen en gebouwd heeft in functie van de speciale behoeftes en bijzonder strenge eisen van de Amerikaanse farma-onderneming Wyeth, dat nu onderdeel is van Pfizer. Het hele magazijn is uitgerust voor de behandeling van temperatuurgevoelige producten en het heeft een koelinstallatie om het magazijn permanent tussen 15 en 25° C te houden. In de koelruimtes is ook opslag tussen 2 en 8 graden Celsius mogelijk. In het hele magazijn wordt volgens GMP normen gewerkt.

 

Fijnmazig netwerk

De Duitse Fiege Groep biedt geïntegreerde supply chain oplossingen op basis van contractlogistiek. De groep heeft 20.000 medewerkers in 18 landen, die met ruim 200 vestigingen en 3 miljoen m² bedrijfsoppervlak een fijnmazig logistiek netwerk vormen. Sinds 10 jaar is Fiege in Nederland actief in de logistiek van consumentengoederen, zowel voor de traditionele kanalen als voor B2C toepassingen. Daarnaast heeft Fiege een fijnmazig netwerk voor de levering van farmaceutische producten aan ziekenhuizen, artsen, apotheken en medische centra. De Nederlandse vestigingen van Fiege hebben hun centrale functies in Zaandam en werken nauw samen met de Fiege bedrijven vlak over de grens in Duitsland en in België.

Reageer op dit artikel