nieuws

Directeur Chemie-Pack wil doorstart

Warehousing

Het failliete Chemie-Pack in Moerdijk maakt mogelijk een doorstart. Bij de curator hebben zich drie partijen gemeld die met de activiteiten van het bedrijf verder willen gaan.

Directeur Chemie-Pack wil doorstart
Gerard Spiering Chemie-Pack

Het gaat om een partij rond directeur Gerard Spiering (foto) en twee externe partijen uit dezelfde branche. Als er een doorstart komt, blijven de schulden van Chemie-Pack in de failliete vennootschap achter. Of daar veel te halen valt, is de vraag. De bv bezit geen onroerend goed. Het pand in Oud Gastel was gehuurd en de afgebrande gebouwen in Moerdijk waren in een andere bv ondergebracht. De totale schuld van de fatale brand wordt op 71 miljoen euro wordt geraamd. De betrokken overheden, waaronder de provincie, gemeente Moerdijk en het waterschap, hebben Chemie-Pack aansprakelijk gesteld. Zij hebben zich volgens de curator Thijs Schraven van De Voort Advocaten/Mediators in Tilburg nog niet bij hem als schuldeiser gemeld.

 

Reageer op dit artikel