nieuws

Containerzwendel bij verhuurbedrijven

Warehousing

Een aantal containerverhuurbedrijven in Nederland is slachtoffer geworden van oplichting. De schade zou in de tonnen lopen, meldt De Telegraaf.

Containerzwendel bij verhuurbedrijven
Containers

Bij verschillende containerverhuurbedrijven werden met valse papieren in totaal ongeveer 250 containers gehuurd, die vervolgens door de huurder werden doorverkocht of verschroot. Volgens de Telegraag is er door de benadeelde bedrijven geen aangifte gedaan omdat ze niet geloven dat ‘de politie veel voor hen kan betekenen’. Wel hebben de containerverhuurders elkaar gewaarschuwd.

 

Juridisch getouwtrek

Een van de gedupeerde ondernemingen is Container Company Amsterdam (CCA) in Amsterdam, die nog enkele tientallen containers kwijt is. "Sommige kopers zeggen de containers te goeder trouw te hebben gekocht van een handelaar. Het gaat daarbij om containers die ook wij weer hadden gehuurd. Het is een heel juridisch getouwtrek om die bakken weer bij ons terug te trekken, áls we ze al terugzien", aldus een woordvoerder van CCA in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel