nieuws

CNB test diversiteit klapkratten

Warehousing

De Coöperatieve Bloembollen Centrale (CNB) in Bovenkarspel heeft een test met het nieuwe Utilysys klapkrat afgerond. Het doel van deze test was het analyseren van de verwerking van het krat op de verschillende inpaklijnen.

CNB test diversiteit klapkratten
Utilsys klapkrat

Hiermee verwachtte de Stichting Utilysys aanvullende voordelen van het gebruik van dit krat in de keten vast te kunnen stellen.

 

De test is succesvol uitgevoerd met 40 kratten op vier verschillende inpaklijnen. Bij twee lijnen werd geconcludeerd dat de kratten beter worden gestapeld dan de huidige leliekratten. Bij twee andere lijnen verliep het stapelen tevens naar wens. Bij deze lijnen dienen er echter wel extra instructies te  worden gegeven. Dit om te voorkomen dat er bij het op de pallet schuiven van de kratten de achterste twee stapels op de voorste drie blijven hangen.

 

Ook bij handmatige handelingen in het proces, zoals bij het doorzetten van de kratten bij het gat en het geopend op de band zetten, werd vastgesteld dat hier goede instructies aan het personeel dienen te worden gegeven.

 

Geslaagd

Volgens Jos Duin, salesmanager bij CNB,  is de proef geslaagd en hij verwacht dat de Utilysys-kratten geen problemen bij de verwerking op de inpaklijnen zullen opleveren. CNB voert momenteel tevens een belaste stapeltest bij -2°C in de koelcel uit. Soortgelijke testen, maar met hoge temperaturen worden elders uitgevoerd. De Stichting Utilysys zal hier te zijner tijd verslag over uitbrengen.

Reageer op dit artikel