nieuws

Swisslog verkoopt grootste Autostore

Warehousing

De Zwitserse IT-handelsgroep Competec heeft Swisslog gevraagd om het grootste Autostore opslagsysteem in Europa te installeren. In september 2011 begint Swisslog met de installatie van dit opmerkelijke volautomatisch opslagsysteem voor kleingoed in opslagbakken in wat het grootste elektronicadistributiecentrum van Zwitserland zal worden.

Swisslog verkoopt grootste Autostore
Autostore

Het hart van het nieuwe distributiecentrum van Competec wordt het AutoStore-systeem, geleverd door Swisslog. In de eerste fase van de installatie zal het automatische bakkensysteem 62.000 opslagbakken tellen op een oppervlakte van 2500 m². De opslagbakken worden rechtstreeks op elkaar gestapeld in een zelfdragend, modulair aluminium raamwerk. Het raamwerk zal 100.000 locaties, 25 pickstations voor de in- en uitslag van goederen en 70 robotkarretjes tellen. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2012.

 

Capaciteit

Competec is een grote IT-handelsgroep gespecialiseerd in de invoer, distributie en verkoop van hardware, software en consumentenelektronica. De groep realiseerde in 2010 een omzet van ongeveer 340 miljoen CHF. Door haar groeiende productassortiment en toenemende ordervolumes is de logistieke capaciteit op de huidige locatie zo goed als bereikt. Dankzij een operationele ruimte van meer dan 55.000 m² zullen in het nieuwe magazijn alle logistieke activiteiten op één locatie kunnen plaatsvinden. Op die manier worden Logistics, die nu in de hoofdzetel is ondergebracht, het automatische kleingoedmagazijn en andere filialen onder één dak samengebracht.

 

Benelux

Swisslog vermarkt de Autostore wereldwijd. Lalesse vertegenwoordigt dit automatische opslagsysteem ook, maar beperkt zich tot de Benelux. Volgens Vice President Bernardo Stokman zijn er veel serieuze prospects voor dit opslagsysteem en met twee grote en niet met naam genoemde partijen in Nederland en Belgie wordt momenteel onderhandeld over een systeem met 50.000 bakken. Men twijfelt volgens hem nog tussen de Autostore en een alternatief shuttlesysteem Eind van het jaar verwacht hij een definitieve beslissing.

Reageer op dit artikel