nieuws

Spar neemt dc in Waalwijk in gebruik

Warehousing

Spar neemt dc in Waalwijk in gebruik
Het nieuwe distributiecentrum van Spar in Waalwijk

Het nieuwe distributiecentrum van Spar in Waalwijk is onlangs in gebruik genomen. Het pand beschikt over een magazijnvloer van 23.000 vierkante meter met een bijbehorend hoofdkantoor dat een oppervlak heeft van 2.500 vierkante meter. De oplevering van het hoofdkantoor vormde het sluitstuk van de gefaseerde nieuwbouw.

Het nieuwe onderkomen van Spar is gebouwd op logistiek bedrijvenpark Haven 7 in Waalwijk. Spar kon al tijdens de nieuwbouwfase, dankzij een adequate voorbereiding en planning van hoofdaannemer Aan de Stegge uit Twello, al onderdelen uit het voormalige dc in Zevenbergen naar Waalwijk verhuizen.

 

Gefaseerde oplevering

Begin mei is door Spar al het koel- en emballagegedeelte in gebruik genomen. Twee weken later volgde het vriescompartiment. Het gedeelte voor droge kruidenierswaren was op dat moment nog in aanbouw. Dit gedeelte is 17 juni opgeleverd. Het kantoor, dat nu in gebruik is genomen, was het laatste onderdeel van de nieuwbouw.

 

Driehonderd arbeidsplaatsen

Zowel Spar als Aan de Stegge Twello zeggen dat ze terugkijken op een geslaagde en succesvolle samenwerking. Spar beschikt over een nieuw distributiecentrum met hoofdkantoor dat volgens de aannemer ‘op een groene en duurzame wijze tot stand is gekomen’. Bovendien biedt deze locatie  in de toekomst ook nog ruimte voor groei.De komst van Spar levert de gemeente Waalwijk driehonderd extra arbeidsplaatsen op.

 

Reageer op dit artikel