nieuws

Luchtgordijnen houden Spar dc koel

Warehousing

Om energieverlies door transport van de (diep)gekoelde producten tegen te gaan, is een speciale luchtsluis aangebracht tussen de vries- en versruimte van het nieuwe Spar distributiecentrum in Waalwijk.

Luchtgordijnen houden Spar dc koel

 

Deze sluis is aan weerszijden voorzien van hoge snelheid luchtgordijnen. Deze zogenoemde Afim luchtdeuren zijn aan Spar geleverd door Air In Motion en vormen een temperatuur- en vochtscheiding naar de vriesruimte. Hierdoor wordt niet alleen condensatie maar ook ijsvorming voorkomen. Het voordeel hiervan is dat er een open zicht ontstaat tussen de ruimten zonder dat diepgekoelde lucht verloren gaat. Het voorkomen van ijsvorming reduceert daarnaast ook het indirecte energieverbruik. De doorgang naar het vrieshuis kan hierdoor permanent geopend blijven. Thermografische metingen tonen de werking van het systeem en maken de temperatuursscheiding zichtbaar (foto, rechtsonder).

 

 

Reageer op dit artikel