nieuws

HeftruckHeld juni werkt bij Kuehne en Nagel

Warehousing

Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie hebben Peter Ploeg, heftruckchauffeur bij Kuehne en Nagel, uitgeroepen tot HeftruckHeld van de maand juni. Peter is werkzaam bij de vestiging in Nieuwegein en rijdt al tien jaar zonder schade. Hij is de 9e winnaar sinds de start van deze veiligheidscampagne.

HeftruckHeld juni werkt bij Kuehne en Nagel
Peter Ploeg

 

Volgens Martin Weijburg, leidinggevende van Peter Ploeg, denken sommige jongens alleen aan snelheid. Bij Peter is dat echter anders: "Hij blijft altijd beheerst, hoe druk het ook is. Onverstoord controleert hij zijn heftruck, draagt hij zijn gordel en remt hij af bij kruisingen. Peter weet snelheid met veiligheid te combineren."

 

Tips

Peter zelf geniet van alle waardering en de uitverkiezing tot HeftruckHeld van de maand. Hij heeft nog enkele heldentips voor zijn collega’s: "Voordat je een trailer laadt is het goed om de binnenwanden te controleren. Soms steekt er een ijzeren strip uit waar de lading aan kan blijven hangen. Daarom doe ik mijn verlichting altijd aan. Maar ook de pallets moet je goed bekijken. Er kan bijvoorbeeld een klos onderuit liggen. En bij het stapelen moet je er rekening mee houden dat het niet alleen bij het laden goed gaat. Later moet een collega er namelijk ook nog een stuk mee rijden."

 

Campagne

De campagne Heftruckheld van de maand manifesteert zich de komende maanden op diverse locaties in het land. Zo zijn eind juli een aantal Helden aanwezig op het Truckstar Festival in Assen en in november wordt de HeftruckHeld van het Jaar gekozen. Met de campagne willen de initiatiefnemers het veiligheidsbewustzijn vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks om zo het aantal ongevallen te verminderen. Meer informatie of zelf een HeftruckHeld aanmelden? Kijk op www.heftruckhelden.nl.

Reageer op dit artikel