nieuws

FP International verpakt met duurzame luchtkussenfolie

Warehousing

De ‘Pillow Pak Green’ luchtkussenfolie van FP International is verbeterd en biedt volgens deze verpakkingsproducent ook nog milieuvoordelen. Daarbij is de duurzaamheid van de luchtkussenfolie verbeterd.

FP International verpakt met duurzame luchtkussenfolie
FP International

Het herbruikbare en 100% recyclebare ‘Pillow Pak Green’ bevat tenminste 12% post-consumer gerecycled High Density Polyethyleen (HDPE). Hiermee wordt een reductie van 10% gerealiseerd op de CO2-uitstoot voor grondstoffen. Het luchtkussenmateriaal is niet-toxisch, ongevaarlijk en vrij van zware metalen. De producten uit de ‘Green Family’ serie zijn zodanig ontworpen dat zij -van productie via gebruik tot afval- een zo gering mogelijke belasting voor het milieu vormen.

 

Voordelen

In tegenstelling tot traditioneel noppenmateriaal kan deze verpakkingsfolie niet openknappen en de luchtkussenwerking verliezen. De lucht kan zich tussen de noppen verplaatsen. De kans op beschadiging van de verpakte goederen wordt daarmee volgens FP International verminderd. Het materiaal is bovendien voor de verpakker gemakkelijk in het gebruik. Het product is licht van gewicht, compact en ergonomisch verantwoord waardoor transport-, opslag en handlingkosten worden verlaagd. Pillow Pak Green heeft een maximale afmeting van 650 mm waardoor hiermee ook grote producten kunnen worden verpakt. De luchtkussenhoogte van 26 mm zorgt ervoor dat met minder omwikkelingen van het product toch een betere bescherming wordt geboden dan met standaard noppenfolie.

Reageer op dit artikel