nieuws

Egemin moderniseert SAPA-magazijn volledig

Warehousing

Egemin Automation voert dit najaar een volledige modernisatie uit van het volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van SAPA Building System in het Belgische Landen. In dit magazijn worden zo’n 1.200 verschillende aluminium profielsystemen opgeslagen.

Egemin moderniseert SAPA-magazijn volledig
SAPA Building Systems

De oorspronkelijke automatische opslaginstallatie in het magazijn dateert van 1996 en is na goed 15 jaar aan vervanging toe. Egemin Automation gaat in opdracht van SAPA Building System een groot deel van de installatie upgraden naar de laatste technologische stand van zaken. De huidige magazijninstallatie bestaat uit 2 automatische magazijnkranen die de cassettes met een lengte van 7 meter lang van en naar de 4.016 magazijnlocaties transporteren. De invoer gebeurt aan één zijde van het magazijn en aan de overzijde van dit magazijn zijn er twee werkposten voor het klaarmaken van de klantorders.

 

Tijdpad 

De voorbereidingswerken voor de ombouw zijn reeds gestart. De effectieve omschakeling is voorzien voor midden december 2011 tijdens een volledige stilstand van het magazijn. De volledig gemoderniseerde installatie zal opnieuw volledig operationeel zijn vanaf maandag 2 januari 2012.

 

Retrofit

De full-scale retrofit omvat onder meer de vervanging van:

  • de OS/2-computerbesturing door het warehouse management systeem E’wms van Egemin;
  • de oude aansturingen van de 2 magazijnkranen via microprosessoren door Egemins E’car sturing met een Siemens S7 PLC;
  • de 2 DC-motoren voor het rijden en de hijsmotor voor het lastopnamemiddel door nieuwe AC-motoren en bijhorende frequentieregelaars van SEW Eurodrive;
  • de aansturing van de 2 werkstations en 1 invoerstation van Siemens S5 PLC’s naar Siemens S7.
Reageer op dit artikel