nieuws

Wortman neemt vernieuwd dc in gebruik

Warehousing

De Duitse schoenenfabrikant en -distributeur Wortmann Groep heeft in Detmold, Duitsland, een ultramodern dc in gebruikgenomen. In het vernieuwde magazijn kunnen 50.000 paar schoenen per uur afgehandeld worden. Daarmee is de capaciteit uitgebreid van 160.000 naar 400.000 paar schoenen in één enkele shift per dag.

Wortman neemt vernieuwd dc in gebruik
Wortman neemt vernieuwd dc in gebruik

 

Het dc werd ingericht door het Nederlandse bedrijf Van Riet Material Handling Systems. Dit bedrijf leverde de complete techniek voor het interne transport van de dozen, inclusief meerdere hoge capaciteit sorters, apparatuur voor identificatie en etikettering en software. In totaal gaat het om 2900 meter transporttechniek, 22 herkenningsstations, 490 motoren, 320 rolmotoren, zes volautomatische etiketteer/weegbanen, twee hoge capaciteit schoenensorters (type closed deck), één Vari pop-up sorter en 4 pusher sorterbanen met 60 bestemmingen.

 

Hangbaansysteem

De dozen met schoenen worden aangeboden aan twee palletiseerrobots en aan extra palletiseerstations waar met de hand wordt gesorteerd. Via een hangbaansysteem voor pallets gaat een deel van de schoenen naar een hoogbouwmagazijn. Daarnaast gaat een groot gedeelte van de schoenen via cross docking door naar een andere bestemming. Deze goederenstroom wordt direct in containers of vrachtwagens geladen. Van Riet leverde 10 jaar geleden ook al de bestaande transport- en sorteerinstallatie. De besturing en software van deze installatie werd tijdens dit project gemodificeerd.

Reageer op dit artikel