nieuws

Vanderlande levert material handlingsysteem aan Asda

Warehousing

Asda, een van de grootste supermarktketens uit het Verenigd Koninkrijk en onderdeel van het Amerikaanse WalMart, heeft in Leeds een nieuw dc voor de afhandeling van haar e-commerce activiteiten geopend. Het material handlingsysteem van dit semi-geautomatiseerde orderverzamelcentrum is geleverd door Vanderlande Industries.

Vanderlande levert material handlingsysteem aan Asda
Vanderlande levert systemen

 

Asda maakt de laatste jaren een sterke groei door op het gebied van online boodschappen. De supermarktketen behaalde in 2010 zelfs een recordomzet met verkoop via internet, die naar verwachting in 2011 nog verder zal groeien. Tot 2010 werden al deze via internet bestelde boodschappen verzameld vanuit de supermarkten. Maar in sommige delen van het land was de winkelcapaciteit hiervoor onvoldoende. Daarom startte Asda met de bouw van een speciaal dc voor de verkoop via internet in de buurt van Leeds.

 

Helpdeskondersteuning

Vanderlande Industries werd geselecteerd om het material-handlingsysteem te leveren. Belangrijkste redenen daarvoor waren onder andere dat het bedrijf al ervaring heeft met de levering van een soortgelijke e-commerce-oplossing bij een andere grote Britse supermarktketen en omdat het ontwerp van Vanderlande in de toekomst verder uitgebreid kan worden. Naast het leveren van het systeem heeft Vanderlande Industries met Asda een contract afgesloten voor helpdeskondersteuning. Bovendien zal Vanderlande het systeem drie keer per jaar van een onderhoudsbeurt voorzien.

Reageer op dit artikel