nieuws

Raben opent nieuw warehouse in Wuppertal

Warehousing

Afgelopen week werd het vernieuwde warehouse van Raben Logistics Germany in Wuppertal geopend. De capaciteit van het gebouw werd uitgebreid met 35 procent. Raben wil daardoor dynamischer kunnen reageren op de groeiende markt. De capaciteitsvergroting vergde een investering van 5,1 miljoen euro.

Raben opent nieuw warehouse in Wuppertal
Raben Wuppertal

Het vernieuwde warehouse bevat 4290 m2 aan cross-dock ruimte en 1341 m2 aan moderne kantoren. Het aantal laad- losdokken werd vergroot van 27 naar 53. Daarnaast werd het video surveillancesysteem uitgebreid tot nu 72 camera’s, waardoor alle zendingen volledig te volgen zijn. Dankzij dit systeem kunnen processen worden gedocumenteerd, geanalyseerd en, indien nodig, aangepast worden.

 

Optimalisatie

Wilfried Reiners, Managing Director van Raben Logistics Germany: "Het nieuwe warehouse betekent niet alleen een betere kwaliteit van de diensten, maar ook een optimalisatie van de processen. Wij hebben hier Euro 5,1 miljoen geïnvesteerd. Ik ben ervan overtuigd, dat deze investeringen zorgen voor een nog betere service aan onze klanten."

 

Capaciteitsvergroting

De uitbreiding van het warehouse in Wuppertal is het tweede warehouse van de Raben Group dat werd geoptimaliseerd en waarvan de capaciteit werd vergroot. Een jaar geleden rondde het bedrijf een uitbreiding van het warehouse bij Berlijn af en over enkele weken is een vergroting van het warehouse in Wurzburg gereed. Het bedrijf wil via modernisereing en capaciteitsvergroting snel en flexibel kunnen inspelen op de behoeften van de klanten.

 

Reageer op dit artikel