nieuws

PLUS Retail boekt wederom winst met speed docking

Warehousing

Dit keer is het dc PLUS Retail Hendrik-Ido-Ambacht die in de achtste week van de competitie met 45 minuten de winst pakt in het NK speed docking. Door de ontvangsten over de dag te spreiden wordt drukte op het dock vermeden en kan er vlot worden gelost.

PLUS Retail boekt wederom winst met speed docking
PLUS Retail boekt wederom winst met speed docking

"De coördinatie tussen de collega’s die de bestellingen doen en degene die het ontvangt is gewoon heel erg goed", zegt Robbert Smetsers, regiodirecteur Logistiek van PLUS Retail Hendrik-Ido-Ambacht. "Alle credits gaan naar onze chef goederenontvangst, Stefan Ullersma. Hij heeft er met zijn enthousiasme voor gezorgd dat we zo’n snelle tijd hebben gehaald. Hij heeft het wedstrijdelement serieus opgepakt en zijn team weten te motiveren."

 

Pieken en dalen afvlakken

Er is bij het dc van Plus de afgelopen jaren hard gewerkt om de pieken en dalen in de goederenontvangst af te vlakken. "We hebben de regie meer in eigen hand genomen", aldus Smetsers. In twee jaar is de afdeling verder geprofessionaliseerd en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. "We hopen nog een paar keer goed te scoren tijdens de competie NK Speed Docking."

 

VIP pallets 

Bij Plus wordt er gewerkt met VIP pallets. "Productbeschikbaarheid is erg belangrijk, we werken met zelfstandige ondernemers. De gevolgen zijn groot als de schappen niet vol liggen", legt Smetsers uit. Als een leverancier onverhoopt wat later levert worden de pallets eenmaal op het dock gemerkt met een pion. Deze worden met voorrang het magazijn ingereden.

 

Wachten op SSCC

In tegenstelling tot andere Plus dc’s wordt er in Hendrik-Ido-Ambacht gelost gedurende het reguliere proces, het orderpicken. "Twee processen lopen dus door elkaar heen. Dat gaat goed maar afstemmen blijft belangrijk." Het dc werkt nog niet met SSCC labels, maar is hier wel mee bezig. "We zijn hierin afhankelijk van onze toeleveranciers. Ik verwacht dat met SSCC labels het lossen en inboeken nog sneller zal gaan." Tot die tijd wordt er lokaal invulling gegeven aan het versnellen van de keten door het verkorten van doorlooptijden, het laaghouden van de gemiddelde voorraad en actief inspelen op drukke dagen door op zaterdag goederen te ontvangen.

 

Reageer op dit artikel