nieuws

Kunststof bak voor kiemgroenten

Warehousing

ALPAC Kunststof bakken en Pallets ontwikkelt een nieuwe kiembak voor Van der Plas Sprouts: één van de grootste kiemgroenten bedrijven in Europa.

Kunststof bak voor kiemgroenten
Alpac Kunststof bakken voor kiemgroenten

Het belangrijkste aspect is het speciale afwateringssysteem. Een L-vorm van 42 mm en 3,5 mm brede sleufjes, met tussenruimtes van 52 mm, verdeeld over de lengte van de bak zorgen hiervoor. De bodem is voorzien van 3 verticale ribben om te voorkomen dat deze doorbuigt. De bak is stapelbaar d.m.v. 4 stapelnokken aan de korte zijde van de bak. Voor deze stapelmethode is gekozen om vervuiling van de bakken zoveel mogelijk te voorkomen en daarmee een hygienische oplossing te bieden. De bak heeft een afmeting van 600x400x50mm en wordt vervaardigd uit slagvast HDPE. De eerste productierun van deze bakken door Alpac zal plaatsvinden medio september 2011.

 

Bekijk de filmreportage van SBS6 bij Van der Plas Sprouts 

Reageer op dit artikel