nieuws

HeftruckHeld mei komt van Nutricia

Warehousing

Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie hebben op 1 juni Jan Bos uitgeroepen tot Heftruckheld van de maand mei. Bos is full time heftruckchauffeur bij Nutricia. Hij is de 8e winnaar sinds de lancering van de campagne.

HeftruckHeld mei komt van Nutricia
HeftruckHeld mei komt van Nutricia

Jan Bos is geruime tijd werkzaam bij Nutricia en is aangemeld door zijn teamleider Ivar Wesbeek en zijn collega’s. Volgens Wesbeek en Corina van der Koppel, warehousemanager bij Nutricia, is Bos de terechte winnaar van de titel HeftruckHeld van de maand. "Vooral zijn durf om collega’s aan te spreken op hun onveilig gedrag  en zijn oog voor onregelmatigheden die de veiligheid negatief beïnvloeden, zoals deuken in stellingen, zijn sterke eigenschappen", aldus Wesbeek. "Jan maakt nooit ongelukken, denkt mee en komt met oplossingen en ideeën om het werk veiliger te maken."

 

Ongelukken voorkomen

Bos zelf over zijn werk: ‘Ik hou niet van ongelukken en spreek daarom mensen aan op onveilig gedrag. Maar dat vinden ze niet altijd leuk’. Corina van der Koppel, vult aan: "De meeste ongelukken komen door onveilig gedrag. Zo rijden jonge mensen vaak te snel en letten ze soms minder op. Om ze te helpen hebben we de snelheidsbegrenzer verlaagd van 15 naar 9 kilometer. Na wat gemor is dit inmiddels volledig geaccepteerd en is het veiligheidsniveau verhoogd."

 

Campagne

De verkiezing maakt deel uit van de gezamenlijke campagne die als doel heeft de veiligheid in magazijnen te vergroten. Jaarlijks zijn er nog altijd 1700 ongelukken met heftrucks waarvan ongeveer zes met dodelijke afloop. In november wordt er gestreden om de titel Heftruckheld van het Jaar.
De campagne is te volgen op http://www.heftruckhelden.nl/.

Reageer op dit artikel